Vrijdagochtend, op de eerste dag van de herfst, werden treinreizigers door NS getrakteerd op een herfstontbijt. Conducteurs, servicemedewerkers en NS-managers deelden een ontbijt uit aan reizigers onder het motto: Een goed ontbijt is de halve herfst. Gedurende de herfst zal NS de reizigers nog verrassen met andere acties en aanbiedingen. De herfst is vanwege de weersomstandigheden de moeilijkste periode van het jaar voor NS. De afgelopen jaren heeft NS 17 miljoen euro geïnvesteerd in technische maatregelen om de invloed van het weer op de dienstverlening zoveel mogelijk te beperken.

Het ontbijt werd door de reizigers enthousiast ontvangen. Ook de mogelijkheid met het management van NS ideeën uit te wisselen, werd door velen met beide handen aangegrepen. Gedurende de herfst zullen leden van het management in de trein en op stations in gesprek gaan met reizigers. Op deze manier wil het bedrijf rechtstreeks van haar klanten horen welke wensen en ideeen zij over NS hebben. Ook via deze site kunnen klanten ideeën en verbeterpunten aan NS doorgegeven.
De technische maatregelen die het bedrijf heeft getroffen, moeten ervoor zorgen dat de treinen in de herfst probleemloos kunnen rijden. Het merendeel van de treinen is uitgerust met een modern antiblokkeringssysteem, waardoor de wielen minder last hebben van onregelmatige slijtage. Op het spoorwegnet zijn op verschillende plaatsen meetsystemen geplaatst die de slijtage van de wielen meten, waardoor treinen op het juiste moment naar de werkplaats kunnen. De werkplaatsen zijn gedurende de herfst zeven dagen per week, 24 uur per dag operationeel.
Daarnaast zorgt een gladheidmeetsysteem voor tijdige waarschuwingen aan machinisten over gladde spoortrajecten. Treinpersoneel is voorbereid op de herfst en wordt dagelijks gebriefd over de weerssituatie en de mogelijke invloeden daarvan op het spoor.
De herfst is voor veel reizigers een periode om erop uit te gaan, bijvoorbeeld om een NS wandeling te maken. De wandelingen zijn via de site van NS gratis te downloaden. Ook kan men deze herfst extra voordelig eerste klas reizen. Tot en met 27 november kan men elk weekend voor 35 euro met twee personen een hele dag onbeperkt eerste klas reizen met de Herfsttoer. NS Herfsttoer is verkrijgbaar op elk NS station.

bron:NS