Het ministerie van Buitenlandse Zaken lanceert vandaag de nieuwe database Developing your Business, gericht op het stimuleren van zakendoen in en met opkomende markten, waaronder veel ontwikkelingslanden. Nederlandse en lokale bedrijven kunnen dag en nacht via internet op de database terecht voor antwoord op vragen over ondernemen in opkomende markten. De database bevat informatie over subsidiemogelijkheden, ondersteuning bij im- en export, ondersteuning bij investeren, onderzoek, netwerken, trainingen en relevante websites.

Voor minister Van Ardenne (Ontwikkelingssamenwerking) staat verbetering van het ondernemingsklimaat in ontwikkelingslanden hoog op de agenda. Economische groei zorgt voor nieuwe banen en draagt zo bij aan armoedebestrijding. Nederlandse bedrijven kunnen in samenwerking met een buitenlandse partner bij het opzetten van activiteiten in ontwikkelingslanden gebruik maken van diverse subsidieprogramma's zoals PSOM (Programma Samenwerking Opkomende Markten) en ORET (OntwikkelingsRelevante Export Transacties). Uitgebreide informatie over deze subsidiemogelijkheden is ook via de nieuwe database te vinden.

Via www.evd.nl/bid is de uitgebreide Engelstalige versie van de database beschikbaar met daarin per land mogelijkheden voor het internationale en lokale bedrijfsleven. Een beperktere Nederlandstalige versie is beschikbaar via
www.evd.nl/opkomendemarkten. De zoekfunctie werkt op land en op trefwoord. Het gebruik van de database is gratis. De database wordt beheerd door de EVD, een agentschap van het ministerie van Economische Zaken.

bron:BZ