Eén verdachte mishandeling Deventernaar naar rechter-commissaris Eén van de drie mannen uit Apeldoorn die gisternacht is aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de mishandeling van een 20-jarige Deventernaar in de kerstnacht, zal vrijdag om 13.00 uur worden voorgeleid bij de rechter-commissaris.De tenlastelegging is dan: zware mishandeling met de dood tot gevolg

Het gaat om de 23-jarige verdachte. Dat heeft de officier van justitie van het Openbaar Ministerie Zwolle-Lelystad vrijdagmorgen besloten. Bij nader verhoor is gebleken dat hij de klap heeft gegeven waardoor het slachtoffer ten val kwam en later aan de verwondingen van die val is overleden.
De rechter-commissaris zal veertien dagen bewaring kunnen bevelen. Daarmee start de voorlopige hechtenis van de verdachte. Op de vordering (verzoek) bewaring van de officier van justitie wordt de verdachte ‘zware mishandeling met de dood tot gevolg’ ten laste gelegd.
De andere twee mannen blijven verdachten in deze zaak, maar er zijn geen gronden om hen voor te geleiden. Hoe de vervolging van deze twee verdachten verder gaat, is op dit moment nog niet bekend. De twee mannen zullen op korte termijn in vrijheid worden gesteld.
bron:OM