Slechte back-up kan reden zijn voor vertrek personeel”

Almere, 14 juli 2008 – Bijna 33 procent van de werknemers voorziet problemen in de vakantieperiode door afwezigheid van collega’s, aangezien vakanties niet goed worden afgestemd of doordat er geen extra vakantiehulp wordt ingeschakeld. Dit blijkt uit een onlangs afgesloten online onderzoek van Unique Uitzendburo op vakantiewerk.nl. In totaal gaven 476 respondenten antwoord op de vraag: hoe zie jij de zomerperiode op je werk tegemoet?

Unique peilde in het kader van de zomervakantie hoe medewerkers deze periode tegemoet zien. Een belangrijke vraag volgens Unique, aangezien het nog vaak voorkomt dat medewerkers bij terugkomst van hun vakantie een koude douche treffen. Door het vinden van stapels werk op het bureau, een stortvloed aan e-mails en onafgemaakt werk, krijgt de werknemer extra stress en dat is zonde na een periode van ontspanning.

Naast de eerdergenoemde 33 procent, verwacht 52 procent van de respondenten dat deze periode zonder enige problemen zal verlopen, ofwel door het goed afstemmen van vakanties onderling, ofwel door de juiste inzet van vakantiemedewerkers. De overige 15 procent ziet de periode met een redelijk gerust hart tegemoet en is bereid een tandje harder te werken wanneer dit nodig is.

“De vakantieperiode is altijd spannend voor een werkgever”, aldus Michel de Lassacquère, Algemeen Directeur van Unique Uitzendburo. “Het verzorgen van een vakantierooster waarmee iedereen tevreden is, is vaak een hele uitdaging. Ik ben ervan overtuigd dat het goed afstemmen van de vakanties een positief effect heeft op het ziekteverzuim en het verloop binnen een organisatie. Daarnaast blijkt dat veel medewerkers tijdens hun vakantie nadenken over hun carrière. Wanneer bij terugkomst het werk niet is bijgehouden en de werknemer deze achterstand moet inhalen, kan dit een motivatie voor de werknemer zijn om te vertrekken.”