Honkbalcoach Robert Eenhoorn, PSV-coach Guus Hiddink en turncoach Remi Lens zijn genomineerd voor de titel 'Coach van het Jaar 2005'. Een van de genomineerde topcoaches zal de opvolger van de Coach van 2004 Ton Boot worden.

De procedure van de Coach van het Jaar verkiezing wordt allereerst ingezet door de topsportbonden. Deze bonden dragen namen aan voor de te nomineren coaches. Voor de vaststelling van de nominaties zijn sportredacties van de landelijke en regionale media verantwoordelijk. De winnaar van 2005 wordt bekend nadat de komende twee weken de bondscoaches van de topsportbonden stemmen op hun favoriete coach. NOC*NSF wil de Coach Award begin februari aan de winnaar overhandigen.
 
Aan welke criteria moet een coach voldoen om in aanmerking te komen? Ten eerste moet het gaan om een Nederlandse coach die functioneert op het hoogste internationale niveau. Dit kan in binnen- of buitenland het geval zijn. Daarnaast heeft de bedoelde coach het afgelopen jaar één of meer bijzondere prestaties geleverd met zijn of haar sporters.
 
Achtergrondinformatie
De ambitie van NOC*NSF waar het topsport betreft, is het behalen en behouden van een positie bij de top-10 van de wereld. Om deze ambitie te realiseren is het nodig om optimale voorwaarden te creëren om sporters maximaal te kunnen laten presteren. Een van de belangrijkste voorwaarden is deskundig kader; in het bijzonder trainers en coaches. Als onderstreping van het belang van deskundig kader, organiseert NOC*NSF onder andere jaarlijks deze verkiezing die tot stand komt met medewerking van de bonden, media én de coaches.
bron:NOC*NSF

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular