Als voorvechters voor Duurzame Technologie en kennisuitwisseling organiseren de Kennis- en Innovatiekring Noordwest Holland (KIK-NWH) en het Centrum voor Duurzame Technologie (CDT) van de Hogeschool INHOLLAND een ongewoon bedrijfsbezoek aan Duwako Prescion Engineering BV

Dinsdag 26 april organiseren KIK en het CDT de eerste bijeenkomst van een hele reeks bijeenkomsten onder de noemer ´IDOLS' wat staat voor Intervisie Duurzaamheid Ondernemers Leren Studenten.

Op dinsdag 26 april 2005 stelt het bedrijf DUWAKO Precision Engineering zijn deuren open voor anderen ondernemers om zo een kijkje in de keuken te nemen van dit vooruitstrevende bedrijf. Bij dit eerste bezoek zal duurzaam energiemanagement centraal staan.

DUWAKO vervaardigt technisch hoogwaardige en complete units en machines, en vervaardigt zowel fijnemechanische componenten en assemblage van eenvoudige samenstellingen tot zeer complexe modules. Dit doen zij op een geheel eigen wijze, een vooruitstrevend productieproces is hiervoor ontwikkeld. ´Deze bijeenkomst toont een gloednieuwe en unieke werkwijze, gericht op duurzaam energiemanagement. Zowel voor technici als voor overige geïnteresseerden is dit dan ook een prima gelegenheid om hier kennis mee te maken' aldus een van de organisatoren, Karien van den Braber, projectleider KIK-NWH.

IDOLS streeft naar kennisuitwisseling en innovatie op technologisch gebied. Dit wordt bereikt doormiddel van het organiseren van bedrijfsbezoeken. Van den Braber: ´Een bedrijf dat bezocht wordt is altijd een bedrijf dat op het gebied van duurzaamheid recent iets bijzonders heeft gepresteerd en dit graag met anderen wil delen'. De achterliggende gedachte is dat ondernemers kennis uitwisselen.

De wijze waarop deze bijeenkomst wordt opgezet is dat andere ondernemers, die vooraf het bedrijf hebben bezocht, hun bevindingen tijdens de bijeenkomst presenteren. Met een kritische blik is er naar het concept van DUWAKO gekeken. Ook een groep HBO-studenten met weer een andere achtergrond doen hetzelfde. Ook zij presenteren hun bevindingen na de rondleiding die alle bezoekers krijgen.

bron:KIK-NWH