Zwemmer Bastiaan Tamminga en de taekwondoka's Ferry Greevink, Joyce van Baaren en Yvonne Oude Luttikhuis zijn gekwalificeerd voor de Universiade, die van 11 tot en met 21 augustus 2005 in het Turkse Izmir worden gehouden. Dit heeft NOC*NSF vandaag bekendgemaakt.

De Universiade is een multisport-evenement dat gezien wordt als de Wereldspelen voor studenten. Elke twee jaar wordt een editie georganiseerd, zowel een Winter- als een Zomeruniversiade. NOC*NSF verzorgt samen met de bonden de uitzending van een Nederlands team naar de Universiade. De eerste eis die aan een Universiade-deelnemer gesteld wordt is dat hij of zij een topsporter is die studeert of die minder dan een jaar geleden afgestudeerd is aan Universiteit, HBO of MBO.
 
Het Nederlandse team zal in Izmir naar verwachting bestaan uit ongeveer 35 sporters en begeleiders, die onder de hoede van de ervaren Chef de Mission Hans van Rooijen gaan strijden om de medailles. De sporten waaraan het Nederlands Team deelneemt zijn atletiek, boogschieten, schermen, taekwondo, turnen en zwemmen.
 
bron:NOC*NSF