Sportkoepel NOC*NSF heeft de eerste kwalificaties bekend gemaakt voor het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF), dat dit jaar van 3 tot en met 8 juli wordt gehouden in het Italiaanse Lignano.

Nederland is naar verwachting met ongeveer vijftig sporters en 25 begeleiders vertegenwoordigd op het EJOF. Het Nederlands Team zal deelnemen aan atletiek, judo, turnen, volleybal, wielrennen en zwemmen. De eerste groep sporters - acht judoka's - heeft zich inmiddels definitief gekwalificeerd voor Lignano.
 
Het EJOF is een topsportevenement voor talentvolle jeugd. Onder auspiciën van de Europese Olympische Comità©s (EOC) wordt het door een lokaal organisatiecomità© op poten gezet. NOC*NSF ziet het EJOF als een unieke gelegenheid talenten ervaring op te laten doen op het internationale strijdtoneel. De topsporters die aan het Europees Jeugd Olympisch Festival deelnemen, zijn tussen de 14 en 18 jaar oud.
 
Het Nederlands Team voor Lignano 2005 wordt geleid door van Chef de Mission Theo Meijer. Op 2 juli vertrekt het team met het vliegtuig richting Italië.
 
bron:NOC*NSF