De eerste namen voor Dauwpop 2006 zijn bekend. Op donderdag 25 mei zullen The Rasmus, Anouk, Racoon, Beth Hart,  De Dijk, The Sheer, Last Supper, Jannes, Enge Buren en The Startrekkers op Dauwpop te zien en te horen zijn. Er worden binnenkort nog meer namen bekend gemaakt. De voorverkoop start zaterdag 11 maart. Anouk en Racoon zullen ook optreden op het Pinkpop festival.

Dauwpop is ondertussen niet meer weg te denken in het Nederlandse festivalaanbod. Op voorgaande edities stonden wereldartiesten als Alanis Morissette, Tiësto en Guano Apes op het podium. Dit jaar is The Rasmus een van de toppers. Deze Finse band scoorde het afgelopen jaar wereldwijd grote hits met 'In the Shadows', 'First Day of My Life' en 'In My Life'.

Maar ook Nederlands grootste rockdiva Anouk staat dit jaar op 'the bill'. Vorig jaar verkocht Anouk drie keer Ahoy' uit en de momenteel in de USA wonende zangeres doet dit jaar een beperkt aantal optredens in Nederland, waaronder Dauwpop en Pinkpop. 'Girl' van het laatste album 'Hotel New York' stond meteen op nummer 1 in de Nederlandse Top-100. Racoon mag natuurlijk niet ontbreken op Dauwpop 2006. Aan de zegetocht die het viertal vorig jaar inzette, lijkt geen einde te komen. Meer dan 80.000 verkochte cd's en tal van hits, waaronder 'Love You More' zorgen ervoor dat Racoon definitief in de eredivisie van de Nederlandse pop staat. De organisatie is zeer verguld met de komst van de Amerikaanse singer/songwriter en rockchick Beth Hart. Met haar band zal Miss Hart voor een zowel superintieme als vet rockende set gaan zorgen, waarbij ze hart en ziel zal geven.

De Dijk viert dit jaar haar 25-jarige jubileum en daarom kunnen we van deze oude bekenden een set verwachten vol grote hits. The Sheer is een van de live revelaties van de afgelopen jaren . Last Supper is een waanzinnige rockband uit Canada, die wel eens voor een grote verrassing kan zorgen. Volksheld Jannes mag natuurlijk niet ontbreken op Dauwpop. Deze Koning der Piraten zal al zijn grote successen ten gehore brengen. Verder bevestigd, Normaal, Enge Buren en De Startrekkers (speciaal voor fans van De Sjonnies).
bron:Mojo