Op vrijdag 22 september is de eerste nieuwe trein voor de Vallelijn symbolisch door Rob van Holten (vice-voorzitter Groepsdirectie) overgedragen aan de gedeputeerde van Gelderland Marijke van Haaren.

Tijdens de vakbeurs Innotrans in Berlijn is het prototype van de Protos getoond. De trein van de Duitse bouwer FTD (Fahrzeugtechnik Dessau) is te zien in de nieuwe huisstijl van de Valleilijn.

Dit is een belangrijk moment voor de provincie Gelderland en Connexxion. De Valleilijn wordt vanaf eind 2006 geëxploiteerd door Connexxion. De nieuwe treinstellen worden ingezet vanaf september 2007. Connexxion heeft vijf nieuwe treinstellen aangeschaft. Ze zijn voorzien van speciale coupes voor jongeren en forenzen. Daarnaast zijn de treinen voorzien van hotspots voor internet en een snoepautomaat.

Met het rijden van de Valleilijn is Connexxion tevens een zelfstandig railbedrijf geworden. De expertise is al jarenlang aanwezig met de Sneltram Utrecht naar
Nieuwegein/IJsselstein en de verbinding Almelo - Mariënberg die in opdracht van Connexxion wordt gereden door Syntus. Maar nu is Connexxion een zelfstandig railbedrijf en kan zich gaan oriënteren op Nederlandse en buitenlandse activiteiten op het spoor.

bron:Connexxion