Na bijna 50 jaar Stratego met uitsluitend mannen introduceert spellenfabrikant Jumbo een vrouwelijke spion. De intrede van een vrouw is onderdeel van een complete modernisering van het oer-Hollandse spel, waar ook een mobiele versie bij hoort.

De vrouwelijke spion wordt in de vernieuwde versie van het bordspel niet alleen ingezet vanwege haar schoonheid, maar vooral vanwege haar tactisch inzicht. Niet voor niets krijgt ze een van de meest cruciale rollen van het spel toebedeeld. Naast de toetreding van een vrouw tot de troepen van Stratego krijgt het hele spel een nieuw uiterlijk. De klassieke speliconen worden vervangen door eigentijdse personages. Voor liefhebbers is er een speciale Marvel Heroes versie van Stratego ontwikkeld waarin superhelden als Spiderman en de Hulk om de heerschappij der aarde strijden. De vernieuwde versies van Stratego
(adviesprijs 29,95 euro)  zijn vanaf half augustus vrijwel overal verkrijgbaar.

Met Luna Games ontwikkelde Jumbo eveneens een mobiele versie van Stratego. In deze digitale versie gaat de speler de strijd aan met een digitale vijand. Stratego Mobile is via de eigen telefoon te downloaden bij alle Nederlandse mobiele telefoonproviders. De prijs van het spel ligt rond de 5 euro, afhankelijk van de aanbieder.

Jumbo bedenkt, ontwikkelt en verkoopt sinds 1853 spellen. De spellenfabrikant is te herkennen aan het logo met de rode olifant en is naast Stratego bekend van spellen als Pim Pam Pet, Mens erger je niet! en de Ik leer-spellenreeks voor kinderen.

bron:JUMBO