Koninklijke Mosa, de Nederlandse producent van wand- en vloertegels, is overgenomen door Egeria. Gisterenavond werd het definitieve koopcontract getekend, waardoor Egeria een meerderheidsbelang verwerft van een consortium van Nederlandse investeerders, waaronder Holland Venture. De overname past in het beleid van Egeria om te investeren in gezonde middelgrote Nederlandse ondernemingen met groeiperspectief.

Koninklijke Mosa richt zich met succes op de internationale architectuurmarkt. In Nederland, waar Mosa marktleider is, wordt ook de consumentenmarkt bewerkt. Jaarlijks vinden zo n 6 miljoen vierkante meters tegels hun weg naar 25 landen op 4 continenten. In 2004 realiseerde Mosa een omzet van 64 miljoen Euro.

In twee fabrieken in Maastricht produceert Mosa een breed assortiment innovatieve producten, waaronder tegels met geïntegreerde LED-verlichting, onlangs bekroond met twee Red-Dot Awards. Om op de groeiende vraag naar haar producten te kunnen inspelen zal in december 2005 een nieuwe vloertegelfabriek in gebruik worden genomen. In deze nieuwe fabriek zullen ook grote tegels met afmetingen tot 120 cm worden vervaardigd.

Door de overdracht van aandelen is de zelfstandigheid van Mosa voor langere tijd voorzien. Hierdoor blijft Mosa in staat om snel en gericht met nieuwe producten in te kunnen spelen op ontwikkelingen in de markt. Egeria en Mosa beogen daarbij een verdere intensivering van de internationale groeistrategie.

bron:Egeria

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular