Naarden, 3 juli 2008 -- Momenteel is er binnen de IT-branche veel te doen over studeren naast het reguliere werken. Veel MBO opgeleide IT-ers maken momenteel de keuze om een deeltijd HBO studie te volgen naast het werken. Te meer omdat nu en in de toekomst de vraag naar personeel zich met name zal richten op goed opgeleid HBO personeel.

Slim inspelen

 

IT-organisatie Peak-IT speelt al jaren slim in op deze trend door, in samenwerking met NCOI, medewerkers een HBO informatica studie aan te bieden die gevolgd wordt in de avonduren. “Dit traject verloopt uiterst succesvol”, aldus Maarten Cobelens, algemeen directeur Peak-IT. “Direct na de introductie binnen Peak-IT zijn veel van onze ambitieuze medewerkers enthousiast gestart met de 3 jarige opleiding. Dit jaar zullen de eerste medewerkers al hun bachelor diploma in ontvangst nemen”.

 

Betere functies

 

De verwachting is dat medewerkers na het behalen van hun bachelor diploma vaak direct kunnen doorstromen naar betere functies binnen Peak-IT. “En dat komt mooi uit!”, stelt Cobelens, “want wij zien in toenemende mate de kwaliteit van onze opdrachten toenemen. Dit vergt ook voor ons als managementteam een continue kwaliteitsbewaking van onze eigen organisatie. Naast de 3-jarige opleiding kunnen medewerkers dan ook kiezen voor het volgen van masterclasses die worden gegeven door onze eigen consultants. Zo wordt de kennis binnen Peak-IT optimaal gedeeld en kunnen wij blijven voldoen aan de toenemende vraag naar kwaliteit.”   

 

Top ICT Werkgever 2008

 

Ook externe bureaus als het onafhankelijke CRF Nederland weten het talentmanagement van Peak-IT op de juiste waarde in te schatten. Mede door het aspect ‘Interne promotie kansen’ is Peak-IT voor het tweede opeenvolgende jaar door het CRF gekozen tot Top ICT Werkgever 2008. Dit keurmerk wordt alleen uitgereikt aan ICT werkgevers die voldoen aan de strenge toetsingscriteria. Hierdoor mag Peak-IT zich wederom een jaar lang Top ICT Werkgever noemen. Vooral jonge, hoogopgeleide ICT professionals beschouwen dit als bewijs voor goed werkgeverschap en vinden dit belangrijk in hun overweging bij de keuze voor hun toekomstige werkgever.

 

Over Peak-IT

 

Peak-IT is een IT organisatie gespecialiseerd in consultancy en support & beheer van infrastructuren. Bij Peak-IT werken ruim 500 gedreven IT-specialisten. Vanuit Amsterdam, Rotterdam, Utrecht, Den Haag en Den Bosch werkt Peak-IT voor een groot aantal aansprekende opdrachtgevers. Peak-IT heeft ook kantoren in Zweden en Finland. In 2008 worden de buitenlandse activiteiten verder uitgebreid. Peak-IT is Microsoft Gold Partner en is in 2007 en 2008 uitgeroepen tot Top ICT Werkgever door CRF Nederland.

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular