De inzameling voor Firefox wordt per 31 januari 2006 stopgezet. Er komt op deze manier na ongeveer een jaar een einde aan de Steun Firefox Campagne. Tot 31 januari kan er nog voor Firefox gedoneerd worden.

Advertentie
Op 10 januari 2005 kwam de eerste donatie binnen voor de Steun Firefox Campagne. Het doel van de actie was in eerste instantie om een paginagrote advertentie in de Telegraaf te plaatsen. Na onderhandelingen met de Telegraaf kwam het totaalbedrag uit op 53.000 euro. De inzameling begon voortvarend en er werd in de kranten en op de radio aandacht aan de actie besteed.
Beëindiging
Inmiddels is het duidelijk dat het opgehaalde geld niet voldoet om een advertentie te plaatsen. Ilse Media had daarnaast in eerste instantie geld toegezegd, maar kwam daarop terug. Onderhandelingen over een alternatief project zijn tot nog toe op niets uitgelopen. Er is besloten om de actie stop te zetten zodat er gekeken kan worden wat er met het geld gedaan kan worden. Na 31 januari zal de knoop worden doorgehakt en zal er besloten worden wat er met het ingezamelde geld gedaan wordt.
Firemonger CD
Grootste kanshebber is momenteel het Firemonger project. Hier zal waarschijnlijk het geld naartoe gaan. Het Firemonger project heeft als doel een makkelijk te gebruiken CD aan te bieden met de recentste versies van Firefox™ en Thunderbird™, de vrije internet browser en het email programma van de non-profit Mozilla Foundation. Met het ingezamelde geld kunnen cd’s gedrukt en verspreid worden op verschillende plaatsen in Nederland. De details van de actie zullen later bekend worden gemaakt. Meer informatie over de actie is op www.steunfirefox.nl te vinden.
bron:Steun Firefox Campagne