In de nacht van vrijdag op zaterdag kreeg de politie in Eindhoven diverse meldingen van berovingen waarbij mobiele telefoons buit werden gemaakt.

Op de Gerretsonlaan zijn zaterdag tussen 3.30 en 4.00 uur de mobiele telefoons van een 18-jarige vrouw uit Eindhoven en van haar vriend gestolen. Het tweetal fietste over de Gerretsonlaan toen zij plotseling aangesproken werden door een onbekende man die op de weg stond. Hij eiste de GSM's van hun en had een mes in zijn handen. In de buurt stonden nog twee mannen. Zij hebben zich verder niet bemoeid met de diefstal van de GSM's. De slachtoffers hebben de telefoons afgegeven, waarop de man samen met de andere twee mannen wegliep. De dader is tussen de 20 en 25 jaar en heeft een blanke huidskleur. Hij is ongeveer 1.80 meter lang, heeft een flink postuur, kort geschoren haar en hij droeg een zwart / grijze trui.

Op de Liviuslaan werd tussen 2.40 en 3.00 uur een 20-jarige man uit Best van zijn telefoon beroofd. De man fietste al bellende over de eerdergenoemde straat toen hij iemand achter hem hoorde roepen dat hij moest stoppen. Vrijwel meteen werd hij door drie mannen voorbijgelopen. Zij blokkeerden zijn doorgang. Eà©n van hen gaf aan de GSM te willen hebben. Het slachtoffer gaf zijn telefoon af. Ook werd zijn kleding doorzocht door de daders. Hieruit werd ongeveer tien euro weggenomen. Vervolgens zijn de daders weggelopen in de richting van de Gerretsonlaan. Eà©n van de daders is naar schatting tussen de 18 en 20 jaar, ongeveer 1.75 meter lang, heeft kort haar en een blanke huidskleur. Een andere dader is ongeveer 16 jaar en had een ingevallen gezicht en een bleke huidskleur. Hij is ongeveer 1.65 meter lang. Het signalement van de derde dader ontbreekt nog.

bron:politie Brabant-Zuid-Oost

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular