De politie heeft in Stratum tussen vrijdag 20.45 uur en zaterdag 2.10 uur op de Aalsterweg, de Geldropseweg en de Hoogstraat alcoholcontroles gehouden. In totaal werden 212 blaasproeven afgenomen. Zeven bestuurders hadden te veel gedronken. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt. Twee van hen moesten het rijbewijs inleveren.

Op de Aalsterweg werden 137 blaasproeven afgenomen. Hiervan waren twee personen onder invloed. Eén van hen, een 27-jarige automobilist uit Veldhoven, bleek in het verleden ook al met drank op achter het stuur te zijn betrapt, waarop zijn rijbewijs werd ingenomen. Vrijdagavond werd bij de man een promillage van 1,10 gemeten.

Op de Geldropseweg werden 44 ademtesten gedaan. Ook hier bleken twee personen te veel drank op te hebben.

Tenslotte werden op de Hoogstraat 31 blaasproeven afgenomen, waarvan drie personen onder invloed waren. Een vrouw van 30 jaar moest haar rijbewijs inleveren. Bij haar werd een alcoholpromillage van 1,50 gemeten.

Ook in Strijp werden vrijdag tussen 15.00 en 20.00 uur alcoholcontroles gehouden op de Noord Brabantlaan en de op de Kastanjelaan. Hier werd in totaal 219 keer geblazen. Twee personen hadden te veel gedronken. Tegen hen wordt een proces-verbaal opgemaakt.

In Tongelre werd op de Tongelresestraat vrijdagavond op alcohol gecontroleerd. Bij de 223 blaasproeven zaten drie personen met te veel drank op. Eén van hen, een 40-jarige automobiliste uit Eindhoven, was reeds eerder met drank op achter het stuur betrapt. Het rijbewijs van de vrouw werd ingenomen. Bij haar werd nu een promillage van bijna 1,00 gemeten. Tegen de vrouw wordt een proces-verbaal opgemaakt.

In de hele regio Zuidoost Brabant besteedt de politie tijdens de carnaval extra aandacht aan het gebruik van alcohol in het verkeer.
bron:Politie Brabant_Zuid_Oost