Van 19 tot en met 26 augustus wordt bij Waterskivereniging De Harder de Europese Kampioenschappen Skirace gehouden. Met een deelnemersveld van 70 deelnemers, belooft het een waterspektakel zonder weerga te worden. Er wordt gestreden in de formules
I, II en III. Skirace is een vorm van Waterski die puur met snelheid te maken heeft. Bij glad water zijn snelheden van 150 km p/u geen uitzondering. Dat is ook de reden dat het contact vanuit de boot met de skiër optimaal moet zijn en zij goed op elkaar ingespeeld moeten zijn.

De Nederlanders hebben hard getraind om successen te behalen op dit EK en onder de kanshebbers zitten Tommy Klarenbeek, Europees Kampioen en 2e op het WK 2005, verder de Almeerse Nicole Cramer die nog niet zo erg lang bezig is met Skiracen. Zij staat momenteel 2e in het Europees overall klassement.
Skiracers zijn eigenlijk extreme monoskiërs, want ondanks de snelheid staan ze maar op één ski.

Zaterdag 19 augustus begint om 19.00 uur de officiële openingsceremonie waarna op zondag, dinsdag, donderdag en zaterdag de wedstrijden van de verschillende categorieën zijn. Zaterdag 26 augustus is om 19.30 uur de prijsuitreiking. De wedstrijden beginnen steeds om 10 uur en de verwachting is dat ze eindigen om 18.30 uur met prijsuitreikingen.

Skirace is één van de zes disciplines die vallen onder de Nederlandse Waterski & Wakeboard Bond. Momenteel is er bij alle disciplines reden tot optimisme
want op belangrijke nationale- en internationale titelwedstrijden worden er veel successen behaald. Veel reden tot optimisme: de waterskisport zit dubbel in de lift!Het evenement is gratis voor bezoekers en is te vinden op Strandweg 5 te Bi ddinghuizen.

bron:NWWB