Voor een reeks berovingen in de periode 4 november 2005 tot en met 5 december 2005 te Zwijndrecht en een overval op een videotheek te Zwijndrecht zijn in totaal elf verdachten aangehouden. Het begon met een beroving op 4 november 2005 op de Molenvliet te Zwijndrecht. Hierbij werd een 17 jarige jongen door vier jongens met geweld (schoppen en slaan) beroofd van zijn GSM en een tas.
Op 13 november werd in dezelfde straat een 21 jarige man beroofd van zijn GSM door vier jongens. Ook dit slachtoffer werd geschopt en geslagen. Op 17 november werd een 14 jarige jongen beroofd op de Passage van zijn GSM en zijn portemonnee door twee jongens. Tegen dit slachtoffer werd geen fysiek geweld gebruikt. Op 25 november werd een 28 jarige man mishandeld aan de Rotterdamseweg met de bedoeling hem te beroven van zijn GSM. Uiteindelijk zijn de twee daders zonder buit vertrokken. Op 26 november werd een videotheek overvallen door twee jongens. Het slachtoffer, een vrouw van 65 jaar, werd bedreigd met een mes en pistool. Er werd een geldbedrag buitgemaakt. Op 5 december werd een jongen van 16 jaar op de Beneluxlaan beroofd van zijn GSM, tas en kleding door vier jongens. Het slachtoffer werd bedreigd met een vuurwapen en een mes.
Van de elf verdachten komen er zeven uit Zwijndrecht, twee uit Rotterdam, één uit Dordrecht en één uit Alblasserdam. Zij variëren in leeftijd van 15 tot en met 18 jaar. In totaal zitten er tien verdachten in voorlopige hechtenis, waarvan er zes minderjarig zijn. Het onderzoek is inmiddels afgerond.
bron:OM