Het publiek heeft opnieuw gestemd: Minder is Meer van Fred Delfgaauw is genomineerd voor de Toneel Publieksprijs. Deze voorstelling werd gewaardeerd met een 8,1 of hoger en is daardoor in de race voor de finale van de Toneel Publieksprijs. Minder is Meer is de elfde genomineerde productie dit seizoen.

Is 't niet de droom van alle kunstenaars om met zo min mogelijk, zoveel mogelijk te zeggen? Voor theatermaker en meesterverteller Fred Delfgaauw is dat zeker zo. In het seizoen 2005/06 staat hij 25 jaar op de planken. Een goede reden voor een speciaal programma. Fred Delfgaauw kijkt met Minder is Meer terug op de vele producties waarbij altijd de zoektocht naar eenvoud centraal stond. Dit keer liet hij zich inspireren door de meest aansprekende momenten van de afgelopen 25 jaar. Samen met Karel de Rooij (Mini & Maxi), die tekende voor de regie-adviezen, zocht hij ook naar nieuwe momenten waarbij de kracht van de eenvoud de hoofdrol speelt.

Acteur: Fred Delfgaauw
Regie: Fred Delfgaauw & Karel de Rooij
De andere nominaties voor de Toneel Publieksprijs dit seizoen zijn:
Amadeus van ’t Bos Theaterproducties
Don Carlos van Toneelgroep Amsterdam / De Theatercompagnie
Macbeth van het Noord Nederlands Toneel
Herfstsonate van Hummelinck Stuurman Theaterproducties
Een Tweede Kans van Wallis Theaterproducties
Juliana’s Derde Weg van Theatergroep de Kern
One flew over the Cuckoo’s Nest van Joop van den Ende Theaterproducties
Brel 2 van Toneelgroep Oostpool
Joop ter Heul van Kik Productions
Mephisto van Hummelinck Stuurman Theaterproducties
Breng online je stem uit!
Nieuw dit seizoen is dat het publiek ook online (via www.toneelpublieksprijs.nl) haar stem kan uitbrengen en kans maakt op leuke prijzen. De eindscore wordt bepaald door het gewogen gemiddelde van het waarderingscijfer van de stemavonden en het waarderingscijfer van de online stemronde. Hieruit komen vier finalisten voort; de voorstelling met de hoogste eindscore wint de Toneel Publieksprijs. De winnaar wordt bekend gemaakt tijdens het Gala van het Nederlands Theater, 10 september 2006 in de Stadsschouwburg Amsterdam. Online stemmen kan nog t/m mei.
bron:Bureau Promotie Podiumkunsten