(Persbericht) Stuttgart, 9 september 2010 ELO Digital Office speelt van 26 tot en met 28 oktober een thuiswedstrijd op de naar Stuttgart verplaatste DMS EXPO. Op stand A11 in hal A7 biedt de maker van Enterprise Content Management (ECM)-software een blik op de versies 2011. Zo kunnen bezoekers zien dat niet alleen de functionaliteit van ELOprofessional en ELOenterprise is uitgebreid, maar dat ook de gebruikersinterface een nieuwe vormgeving heeft. Een ander highlight op de beurs is het thema 'mobiel werken'. Met 'smart ECM' presenteert ELO het platform ELO for Smartphone, dat is uitgebreid met RIM BlackBerry en Apple iPad. Tot slot stelt ELO op de beurs haar Software as a Service (SaaS)- of cloud-strategie voor.

Net als in de voorgaande jaren geeft ELO haar gecertificeerde business partners de gelegenheid hun in de praktijk bewezen branche-oplossingen op de stand te demonstreren. De volgende bedrijven hebben zich al aangemeld: ACTIWARE, am-Computersysteme, Aviconet, Bà¼ro-Schlang, busitec, DURMUS IT, eviatec Systems, HOLME Consulting, id-netsolutions, Invonic, MODUS Consult, OMNI PC, Schmidt & Fuchs CT, SoftMate en VENTURIS IT.

De doelstellingen voor de nieuwe versie van ELOprofessional en ELOenterprise waren het nog efficiënter bewerken van documenten, sneller zoeken naar gegevens en geoptimaliseerde processen:

à¢â‚¬¢ Dankzij nieuwe componenten kunnen terugkerende processen nog eenvoudiger worden geautomatiseerd zonder tijdrovend programmeren.
à¢â‚¬¢ ELO heeft branchespecifieke sjablonen geïntegreerd in de standaardversies van ECM. Zo kunnen de systemen nog sneller worden geïmplementeerd in en aangepast aan de specifieke IT-omgeving van de klant.
à¢â‚¬¢ Ook de standaardcomponenten voor de workflow zijn fors uitgebreid. Deze ondersteunen nu een op formulieren gebaseerde werkwijze, waarmee afzonderlijke processen door de speciaal geïntegreerde Formulierdesigner nog eenvoudiger zijn af te handelen.
à¢â‚¬¢ Standaard krijgen gebruikers bij versie 2011 ook de module ELO iSearch. Met deze module kan uitgebreid, kwalitatief en vooral doelgericht worden gezocht in alle kennis die in de onderneming beschikbaar is.
à¢â‚¬¢ Gebruikers profiteren van de uitgebreide multiclient-strategie.

Een ander belangrijk punt van aandacht bij ELO is de gebruikerservaring. Daarom is de gebruikersinterface van de ELO ECM-systemen volledig vernieuwd. Het ontwerp is gebaseerd op het lint van Microsoft. Alle vernieuwingen hebben als resultaat dat de klant tijd bespaart, het aantal fouten daalt en de proceskwaliteit stijgt.

Just in time
De juiste informatie op het juiste moment op de juiste plaats: dit is essentieel voor zakelijk succes. ECM-technologie is ideaal als centraal informatieplatform waarop alle relevante gegevens uit de verschillende bedrijfstoepassingen samenkomen. ELO biedt toegang via meerdere clients, en speciaal voor mobiele communicatie ook via het platform ELO for Smartphone. Dit platform wordt in de herfst uitgebreid met ondersteuning voor de RIM BlackBerry en de Apple iPad. Daarnaast ondersteunt ELO voortaan ook het gebruik van haar ECM-technologie in het kader van het Software as a Service (SaaS)- of cloud-concept.

Noot voor de redactie:

ELO Digital Office ontwikkelt en distribueert krachtige software voor elektronisch documentbeheer, digitale archivering en Workflow Management, en levert software voor alle aspecten van Enterprise Content Management (ECM). Het productportfolio van ELO bestaat uit de drie lijnen ELOoffice, de instapoplossing, de modulaire client-/serveroplossing voor het MKB ELOprofessional en de platformonafhankelijke, uiterst schaalbare en high-end multicluster-oplossing ELOenterprise met bijzonder krachtige functies voor toepassing in computercentra en portals. De systemen zijn onderling volledig compatibel, en gegevensuitwisseling en upgrades zijn op elk moment mogelijk.

ELO Digital Office is gevestigd in Stuttgart en werd in 1998 als zelfstandige eenheid afgesplitst van het concern Louis Leitz. Tegenwoordig is het bedrijf internationaal vertegenwoordigd met vestigingen in Europa, Azië en Australië. Via een hecht netwerk van systeempartners worden wereldwijd meer dan 450.000 arbeidsplaatsen beheerd. Bovendien onderhoudt ELO diverse technologische partnerschappen met producenten van soft- en hardware zoals Fujitsu, Hewlett-Packard, Kodak, Kyocera, Microsoft en Sun Microsystems.

Producten van ELO worden gebruikt in organisaties in uiteenlopende branches zoals Airbus, Alstom, EADS, EnBW, HSG Zander en diverse overheidsinstanties.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Paul van de Braak, Effective Communications, tel. 0299-656404, e-mail [email protected]