Urby Emanuelson behoort tot het keurkorps van bondscoach Marco van Basten voor de oefeninterland tegen Italië, volgende week zaterdag in de Amsterdam Arena. Romeo Castelen en Joris Mathijsen maken na zes maanden afwezigheid hun rentree in de Oranje-selectie.

Beide spelers speelden hun laatste interland op 30 maart tegen Armenië. Oranje won dat duel met 2-0. Emanuelson maakt weliswaar zijn debuut in het ´grote' Oranje; de linksback is in de achterliggende jaren volop vertrouwd geraakt met het oranje tricot. De Ajacied doorliep, vanaf Onder 16, alle jeugdselecties. Na het fraaie WK Onder 20 maakte de Amsterdammer dit seizoen zijn debuut voor Jong Oranje.

Vergeleken met de laatste WK-kwalificatiewedstrijd die Oranje speelde tegen Macedonië, ontbreken dit keer Edgar Davids, Tim de Cler en Barry Opdam in de selectie van Van Basten en zijn assistent John van 't Schip. Phillip Cocu, Jan Kromkamp en Andrà© Ooijer keren terug in de definitieve Oranje-groep.

De aftrap voor Nederland - Italië wordt zaterdag 12 november verricht om 20.45 uur. De 44-jarige Rus Valentin Ivanov fungeert als scheidsrechter. Voor het oefenduel in de aanloop naar het WK zijn nog kaarten beschikbaar. Oranje speelt trouwens in compleet oranje tenue. De Italianen hullen zich in hun nieuwe uittenue. De Zuid-Europeanen treden Oranje tegemoet in witte shirts, blauwe voetbalbroeken en witte kousen.

De complete selectie voor het oefenduel tegen Italië:

Doel: Edwin van der Sar, Henk Timmer

Verdediging: Khalid Boulahrouz, Giovanni van Bronckhorst, Urby Emanuelson, Nigel de Jong, Jan Kromkamp, Joris Mathijsen, Andrà© Ooijer, Ron Vlaar.

Middenveld: Phillip Cocu, George Boateng, Denny Landzaat, Hedwiges Maduro, Rafael van der Vaart, Wesley Sneijder.

Aanval: Ryan Babel, Romeo Castelen, Dirk Kuijt, Ruud van Nistelrooy, Robin van Persie, Jan Vennegoor of Hesselink.
 
bron:KNVB