Berlicum, 25 november 2009
De introductie van de OC-8 serie embedded controllers zorgt voor een eenvoudige en krachtige netwerkkoppeling. Het vereenvoudigt real time communicatie en interactie tussen apparaten, machines en systemen in een netwerk.
Voor nieuwe producten resulteert dit in een kortere time-to-market. Door het toevoegen van nieuwe netwerkfunctionaliteit verrijkt het bestaande producten.
De generieke opzet maakt deze modules inzetbaar voor verschillende toepassingen. Een volledige toolchain, broncode en voorbeelden versnellen de implementatie en besparen kosten.
Open Controller voorziet met de OC-8 in de behoefte aan snellere ontwikkeling, hergebruik van kennis en duurzame oplossingen.

Kosteneffectieve hightech module
De hightech modules zijn uitgerust met een Arm7 of Arm9 (400 MHz) microcontroller. Ze zijn voorzien van Power over Ethernet en de meest voorkomende communicatiekanalen zoals highspeed serieel (12Mbit), I2C, SPI, SSC, CAN, ADC, DAC, LCD, CCD, AC‘˜97, 4-20mA controller, ethernet en draadloos.
De module ondersteunt protocollen waaronder CAN-Open, Profibus, Powerlink en Modbus.
Het resultaat van de toegepaste hightech printtechnologie is de kleinste embedded Arm9 (400 Mhz) controller ter wereld met ruim tweemaal meer functionaliteit per cm 2

dan het huidige marktaanbod. Een
wereldwijde marktvergelijking toont aan dat de OC-8 de beste prijs / functionaliteit verhouding kent.
Duurzame oplossing Alle modules zijn pin- en functiecompatibel. Dit biedt de mogelijkheid om bij verschillende projecten met dezelfde tools en opzet te werken. Opgebouwde kennis wordt zo optimaal benut gedurende de product lifecycle alsook voor toekomstige producten. Technici beschikken met de OC-8 over alle benodigde hard- en software om de ontwikkeling van de gewenste toepassing sneller en eenvoudiger te realiseren.

Gecertificeerde open source software
De ontwikkeling op basis van open source software biedt eindklanten het voordeel van volledige controle over hun oplossing en voorkomt à¢â‚¬Å“vendor lock-inà¢â‚¬. De software is door Laquso (laboratory for quality software TU Eindhoven) gecertificeerd. "Door de code systematisch geautomatiseerd te
analyseren en door na te gaan hoe stabiel de software in de praktijk is, kan het geheel goed worden beoordeeld " aldus Alexander Serebrenic van LaQuSo

Over Open Controller
Open Controller is een innovatief bedrijf, opgericht door een sterk team met een achtergrond in Business and Computer Science. De creatie van innovatieve producten te vereenvoudigen is onze visie. Onze missie is wereldwijde support en de beschikbaarheid van kosteneffectieve technologie. De gebruikte strategie is het opzetten van een wereldwijd netwerk van Open Controller deskundigen. De toegepaste tactiek is het gebruik maken van massaproductie en open source software.
De belangrijkste voordelen zijn flexibiliteit, snellere ontwikkeling, hergebruik van kennis en duurzame oplossingen.

Website: http://www.opencontroller.com