Data- en telecomdienstverlener Enertel N.V. heeft vandaag de landelijke projectorganisatie Zorgplan B.V. aangesloten op een eigen IP VPN. Het driejarig contract omvat naast de IP VPN ook een hosting-oplossing en verschillende datacenterdiensten en zorgt voor een uitgebreide dekking aan zorgcommunicatiediensten, regionaal en landelijk.

Zorgplan levert netwerken in de zorgsector die huisartsen, ziekenhuizen, apothekers en andere zorginstellingen en zorgverleners op een veilige en betrouwbare wijze met elkaar verbinden. Zo verzorgen ze al de communicatie in de regio Gelderland (Gelrenet) en de regio Leiden, Alphen en Amstelveen (Sleutelnet). In het dekkingsgebied maakt bijvoorbeeld het grootste deel van de huisartsen gebruik van de Zorgplan netwerken als beveiligd communicatienetwerk om elektronisch medische uitslagen te ontvangen, recepten te versturen en te e-mailen.

Gerrit Jan van Ochten, directeur Zorgplan B.V.: 'Vanwege de hoge privacy-gevoeligheid van informatie die over onze IP VPN gaat, zijn betrouwbaarheid en veiligheid van onze telecompartner van het grootste belang. Dat Enertel BS7799 gecertificeerd is heeft dan ook een grote rol gespeeld bij onze uiteindelijke keuze. Bovendien waren zij tijdens de contractonderhandelingen de enige partij die niet alleen uitging van de te leveren producten, maar ook goed keek naar onze behoeftes en doelstellingen. Die argumenten en de goede prijs die ze boden maakten dat de keuze op Enertel is gevallen.'

bron:Enertel