Enkhuizen, Dodelijke aanrijdingOp maandagmiddag omstreeks 12.40 uur overleed een 20-jarige vrouw uit Enkhuizen als gevolg van haar verwondingen die zij opliep bij een aanrijding op de kruising Provincialeweg-Westeinde in Enkhuizen.

Omstreeks die tijd reed een 29-jarige man uit Enkhuizen in een vrachtwagen over de Provinciale weg in Enkhuizen. De man reed als eerste (vooraan) op de kruising met het Westeinde af. Aangezien het verkeerslicht op de kruising rood gaf, remde de chauffeur aanvankelijk af. Op ongeveer 300 meter voor de kruising zag de bestuurder dat het verkeerslicht van rood op groen sprong. Hierop reed hij door met een snelheid van (naar eigen zeggen) 65 a 70 km per uur.

De chauffeur had geen uitzicht naar links omdat in het vak voor linksaf een gesloten vrachtauto voor het verkeerslicht stond te wachten. Toen de man bijna het kruisingsvlak opreed zag hij van links een vrouw op een fiets de kruising oversteken. De chauffeur kon niet meer remmen en botste tegen de vrouw met haar fiets aan. De vrouw overleed ter plaatse aan haar verwondingen.

De politie stelt een technisch onderzoek in. Uit dit onderzoek moet naar voren komen of de chauffeur groen licht heeft gehad. Dit wordt overigens door verklaringen van getuigen bevestigd.

Bron:Politie Noord-Holland NoordComments are closed.
%d bloggers liken dit: