Enschede – DominatorZaterdag 30 juli werd op het Rutbeek in Enschede van 11.00 tot 23.00 uur het dance-event Dominator gehouden. Het evenement werd door ruim 11.000 bezoekers bezocht. De dag verliep in een gemoedelijke sfeer. De politie kijkt tevreden terug op een goed verloop van het evenement.

Inzet

Gezien de grootschaligheid van het evenement en de ervaring van andere korpsen, had de politie Twente gedurende de dag 120 agenten paraat. Daarnaast was er ondersteuning van de KLPD (drugshond en spoorwegpolitie), Douane (drugshond), Duitse collega´s (drugshond en 6 personen toezicht), de Marechaussee (4 personen toezicht), parketpolitie en collega´s uit Drenthe. Ook had de organisatie zelf een team van 60 beveiligingsmedewerkers ingezet.

Strenge controle op drugsbezit

Gedurende de dag is zeer streng gecontroleerd op drugsbezit. In totaal werden 48 personen aangehouden in verband met drugsbezit. Behalve aanhoudingen werd een grote hoeveelheid drugs na controle ingeleverd. In totaal ruim 2,5 kilogram.

Openbare orde
Qua openbare orde verliep het event prima. Er deden zich nauwelijks incidenten voor. Er waren in totaal 5 aanhoudingen die betroffen belediging, openlijke geweldpleging en één mishandeling. Ook de verkeersafwikkeling leverde nauwelijks problemen op. De organisatie had van te voren combivervoer geregeld, wat een goed verloop van het komend en vertrekkend verkeer met zich mee bracht.

Voetbalwedstrijd

Behalve de Dominator was er ook een voetbalwedstrijd FC-Twente-Hannover in het Arke stadion. Ook daar waren zo´n 11.000 bezoekers. Er deden zich geen ongeregeldheden voor. Eén persoon, een 20-jarige man uit Hannover, werd aangehouden op verdenking van schieten met en het in bezit hebben van een vuurwerkpistool.

Geluidsoverlast

Bij de politie Twente kwamen ruim 200 telefoontjes binnen van geluidsoverlast. De afdeling Milieu van de gemeente Enschede heeft gedurende het event meerdere metingen verricht. Hieruit bleek dat de norm die in de vergunning was vastgesteld niet is overschreden.

Bron: Politie TwenteComments are closed.
%d bloggers liken dit: