Een politieman in burger constateert woensdagmiddag 13 juli omstreeks 16.15 uur dat er op het Stationsplein in Enschede door een aantal personen vermoedelijk wordt gehandeld in drugs.Het gaat hierbij om twee mannen en een meisje.

Na de zaak even te hebben gadegeslagen wil hij een van de mannen aanhouden die erbij het zien van het legitimatiebewijs vandoor gaat. Een onderzoek wordt ingesteld en de man kan wat later, o.a. met behulp van een politiehond in struikgewas achter een pand aan de Minkgaarde in Enschede, worden aangehouden. Diverse spullen, waaronder twee mobiele telefoons, waren door hem onderweg weggegooid en teruggevonden. De man, een 39 jr. Enschedeër is overgebracht naar het bureau.

Ook de andere twee, een 20 jr. Enschedees meisje en een 38 jr. Enschedeër, konden worden aangehouden en worden overgebracht naar het bureau. Bij de 20 jr. werden twee bolletjes harddrugs aangetroffen die zij van de 39 jr. had ontvangen. Zij is in de loop van de avond na verhoor weer heengezonden. De beide mannen zijn in verzekering gesteld en voor verder onderzoek in verband met de opiumwet opgesloten.

Bron: Politie Twente