Op maandag 22 augustus werden bij de politie meerdere aangiften van diefstal van metalen gedaan. Deze diefstallen vonden plaats in de wijk Roombeek in Enschede.

Afgelopen weekend werd in de omgeving van de voormalige fabriek Rozendaal veel oud ijzer weggenomen. En bij het fietspad tussen de Lonnekerspoorbaan en de Stronksbleekweg zijn een vijftal aluminium schragen (retroflecterend tbv de wegenbouw) weggenomen. Alleen de voeten, die van een ander materiaal zijn, bleven achter. De schade bedraagt 1500 euro.

Het meest opvallende was wel de diefstal uit de boerderij aan de Hulsmaatstraat. Deze boerderij is eigendom van de gemeente Enschede en zal worden gerenoveerd. Tussen woensdag 17 en vrijdag 19 augustus werd het hekwerk geopend en met vermoedelijk een vrachtwagen de deuren open getrokken. In deze de boerderij zat een zogenaamd Los Vuur, met een grote koperen schouw boven het vuur. Deze schouw werd in zijn geheel weggenomen, evenals alle kranen en een geiser. De diefstal ging met veel vernielingen gepaard waardoor de schade mogelijk kan oplopen tot 30.000 euro.(05-106337)

Bij een bedrijfspand aan de Parallelweg in Haaksbergen werd afgelopen weekend gepoogd de koper draden van de bliksemafleiding te stelen. Aan een zijde van het pand werd ongeveer 250 meter koperen leiding doorgeknipt en verwijderd. Deze draden werden aan de kant van de M A de Ruyterstraat naar beneden gegooid en aangetroffen. De bedrading kan niet worden hergebruikt waardoor de schade ongeveer 4 tot 5 duizend euro bedraagt. Dit betreft nu de tweede keer voor dit bedrijf. Ongeveer twee weken geleden vond een zelfde feit plaats aan de andere zijde van het pand.

bron:Politie Twente