Woensdagmorgen 21 juni omstreeks 09.30 uur stond een man aan de deur bij een 31 jarige bewoner aan de Waalstraat in Enschede. De man kwam met een smoesje binnen, vrijwel direct gevolgd door een tweede man. Een van de twee mannen bedreigde de bewoner met een scherp voorwerp, mogelijk een mes, terwijl de andere man diverse goederen uit de woning wegnam. Kort daarna vertrokken de twee mannen en alarmeerde de bewoner de politie.

De politie is bezig met een onderzoek en vraagt eventuele getuigen zich via het telefoonnummer 0900-8844 te melden bij de afdeling recherche van het district Zuid-Twente. Van één van de daders bestaat een signalement:
Een blanke man van ongeveer 1.85 meter lang. Hij heeft blond haar tot in de nek en blauw/groene ogen. Opvallend is dat hij in zijn linker oor een zilveren oorring droeg en dat hij in zijn bovengebit een snijtand mist.
De man droeg een blauw mouwloos spijkerjasje met daaronder een donkerblauwe trui met lange mouw. Verder droeg hij een donkergrijze spijkerbroek en donkere schoenen.
 
bron:Politie Twente