Maandagavond 20 juni om ongeveer 19.00 uur werd gemeld dat bij recreatieplas Het Rutbeek in Enschede een man het water in was gelopen en niet meer boven was gekomen. Toen de politiemensen ter plaatse kwamen was ambulancepersoneel reeds bezig met reanimatie, hetgeen niet meer mocht baten. De man, een 46 jr. Enschedeër, was reeds overleden.

Diverse getuigen gaven aan dat de man behoorlijk wat alcoholische versnaperingen had gedronken en het water in was gelopen. Na enkele minuten hadden de omstanders in de gaten dat de man niet meer boven kwam en gingen hem zoeken. Een van deze omstanders was een politieagente die in haar vrije tijd ook bij de recreatieplas aanwezig was.

De man werd liggend op de bodem gevonden en door de politieagente naar boven gehaald en samen met andere aanwezigen aan de wal gebracht waar het inmiddels gearriveerde ambulancepersoneel nog reanimatie toepaste, maar tevergeefs. Terugrekenend in tijd moet de 46 jr. ongeveer een kwartier onder water gelegen hebben voor hij werd gevonden.

Bron: Politie Politie Twente