Op maandag 18 april omstreeks 04.15 uur zien surveillerende agenten een personenauto, die ver doorzakte, mogelijk door te zware lading. De bestuurder reed over de Parkweg in de richting van de Volksparksingel. Bij navraag van het kenteken bleek de eigenaar niet in het bezit van een rijbewijs. De agenten wilden de bestuurder en de auto controleren doch de bestuurder ging er tussenuit. Door de lading zakte de auto zover door dat de vonken onder de auto weg kwamen. Pas na een achtervolging wist de politie de bestuurder en twee maten in te rekenen.

Na een korte achtervolging zette de bestuurder, een 25 jarige Enschedeër, de auto aan de kant van de weg op de Kuipersdijk. De agenten plaatsten hun auto achter de verdachten. De bestuurder reed vervolgens achteruit tegen de voorzijde van de politieauto. Hierna werd de bestuurder klem gereden door twee politieauto's. Eà©n van de auto's werd door de verdachte aangereden, waardoor de auto aan de linkerzijde beschadigd werd. In de auto zaten buiten de bestuurder nog twee verdachten, een 34 jarige Enschedeër en een 27 jarige man uit Overdinkel. De agenten sprongen uit de auto om de drie verdachten aan te houden. Op dat moment rijdt de bestuurder nogmaals tegen de politieauto.

De verdachten zijn uit de auto getrokken en geboeid naar het politiebureau gebracht. In de auto werd o.a. oud ijzer aangetroffen, mogelijk afkomstig van diefstal. Een nader onderzoek volgt.

bron: Politie Twente

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular