Eredoctoraat voor Guus HiddinkGuus Hiddink heeft in Seoul een eredoctoraat van de Korea University in ontvangst genomen. De ex-bondscoach van Oranje kreeg het doctoraat voor zijn verdiensten voor de sport, vriendschap en motivatie.

Hiddink heeft in de ogen van de Zuid-Koreanen jeugd bij elkaar gebracht en jonge mensen geïnspireerd gemotiveerder te werken door de prestaties die hij met het Zuid-Koreaanse voetbal heeft behaald. Vriendschap speelde daarin een belangrijke rol, legde het universiteitsbestuur uit.

Na een korte plechtigheid kreeg Hiddink, samen met de Zuid-Koreaanse voetballegende Bum-Kun Cha, een rondleiding over de universiteit. De Korea University bestaat 100 jaar. 'Ik ben na mijn verblijf in Korea vaak gevraagd om terug te komen of in te gaan op bepaalde zaken. Dat doe ik alleen bij zeer speciale dingen. Dit vind ik erg speciaal', hield Hiddink zijn aandachtige gehoor voor.

Hiddink leidde in 2002 het Zuid-Koreaanse voetbalelftal naar de halve finales op het wereldkampioenschap. De Nederlander is mateloos populair in het Aziatisch
 
bron:KNVBComments are closed.
%d bloggers liken dit: