Theatre Embassy ontvangt sinds januari 2005 structurele subsidie van het Ministerie van Buitenlandse Zaken voor haar interdisciplinaire en interculturele theaterproducties en projecten in ontwikkelingslanden. Dit is een kroon op het werk van de twee Ambassadors, de regisseuses Berith Danse en Fre Hooft van Huysduynen, die ieder na jaren als theatermaker gewerkt te hebben in ontwikkelingslanden, gezamenlijk de stichting Theatre Embassy oprichtten in 2001.  

Theatre Embassy, in Amsterdam gevestigd, zet cultuur- en theaterprojecten op in samenwerking met (beginnende) theatermakers en kunstenaars binnen internationaal verband. Door gebruik van theater, beeldende kunst, dans, muziek, nieuwe media en poppenspel kunnen mensen over de hele wereld in contact komen met de magie van theater. Juist ook daar, bijvoorbeeld in landen als Bolivia, Nicaragua, Namibie, Bangladesh en India, waar mensen via theater belangrijke themas zoals water, aids en de positie van vrouwen onderzoeken en hoop en ideeen over belangrijke onderwerpen tot expressie willen brengen. 
In Nederland werkt Theatre Embassy aan de verbreding van het culturele bewustzijn. 
 
De erkenning is belangrijk voor het verder uitbouwen van de organisatie en het opbouwen van een internationaal netwerk van kunstenaars en theatermakers. Daarnaast organiseert Theatre Embassy theaterworkshops en zendt men stagiaires en jonge theatermakers naar het buitenland. Naast het ministerie heeft Theatre Embassy ook structurele samenwerkingsbanden opgebouwd met Stichting Doen, HIVOS en ICCO. 
 
Momenteel spelen er drie grote theaterproducties: 
14)Zeeuws Slavernij Monument in Zeeland, 2e Conferentie van de Watergoden op festivals Oerol en Mundial en The Waterhole in Namibie. 
 
ZEEUWS SLAVERNIJ MOMENT 
De spraakmakend finale van het Zeeuws jaar van slavernij 
Als onderdeel van het Zeeuws Jaar van het Slavernijverleden presenteert Theatre Embassy in mei de indrukwekkende theaterproductie Zeeuws Slavernij Moment, een hedendaags expose over de geschiedenis van het Nederlandse en in het bijzonder Zeeuwse slavernijverleden. Een twee uur durende tocht voert het publiek langs een theatrale bazaar met o.a. musici, dansers, video-installaties, vertellers en acteurs. Meer dan 25 artiesten uit verschillende landen spelen mee in dit project, waarbij ook lokale kunstenaars en amateurverenigingen zijn uitgenodigd om te participeren. 
De artistieke uitvoering ligt in handen van Berith Danse, theaterregisseur, die in 2003 samen met Guilly Koster de succesvolle theatertentoonstelling SlavernijMomentNu op de verlaten NDSM werf in Amsterdam-Noord maakte. Van 4 tot en met 29 mei kan het Zeeuwse publiek haar eigen verleden ervaren in het monumentale pand op het oude bedrijfsterrein van scheepswerf De Schelde in Vlissingen. 
  
2e CONFERENTIE VAN DE WATERGODEN 
Boliviaanse Goden vergaderen op het platteland 
In 2003 vertrok de Theatre Embassy met 3 Nederlandse theatermakers naar Bolivia. In samenwerking met theatergroep Teatro Trono uit Bolivia werkten zij drie maanden aan de voorstelling Asamblea de los Dioses del Agua: Conferentie van de Watergoden. Deze samenwerking resulteerde in een mobiele voorstelling waarmee anderhalve maand is gereisd door de hoog- en laaglanden van Bolivia. Deze spectaculaire objectentheatervoorstelling wordt speciaal voor festival Mundial en Oerol festival naar Nederland gehaald. In samenwerking met deze 2 toonaangevende openlucht festivals, wordt dit bijzondere theaterproject toegankelijk gemaakt voor het Nederlandse publiek en omgedoopt tot: 2e Conferentie van de Watergoden. De problemen rondom de toegankelijkheid van water worden verbeeld door  metershoge poppen, in een kleurrijke voorstelling vol met autochtone Boliviaanse muziek. 
 
THE WATERHOLE 
Theater in safaripark Namibie 
 
In het beroemde safaripark van Namibie, Etosha, vindt eind juni een wereldprimeur plaats. Niet alleen kunnen toeristen dan genieten van de prachtige wilde dieren, ze kunnen ook gaan kijken naar het theaterstuk The Waterhole, dat o.a. opgevoerd gaat worden op de camping Okakeijo van het wildpark. 
De muzikale comedie The Waterhole is een samenwerkingsproduktie van de Theatre Embassy met National Theatre Namibia en de theatergroep Freedom Extravaganza uit Zuid Afrika. 
Het stuk neemt ons in sneltreinvaart mee door de hele evolutie naar de hedendaagse wereld. Het begint bij de dierenwereld, waarin de dieren in harmonie samenleven volgens vastgestelde rollen en hierarchien. Deze balans verandert als de eerste tekens van menselijk leven zichtbaar worden. De natuurlijke hierarchie wordt uitgedaagd: nijlpaarden willen op dieet, zwijnen vechten voor olifantenstatus en de leeuw wordt ...vegetarier?  
In de maanden mei en juni repeteren 16 Afrikaanse en Nederlandse artiesten samen dit stuk, dat een bijzondere kijk wil geeft op de verschillen tussen mens en dierenwereld en het thema ontwikkeling. 
Theatermaakster Fre Hooft van Huysduynen neemt de regie van het stuk op zich in samenwerking met de Namibische theatermaker Joseph Keamogetsi Molapong. 
The Waterhole dient zodanig als een platform voor artiesten die op deze manier hun verschillende artistieke achtergronden met elkaar kunnen verbinden. 
Naast voorstellingen in en rond het park zullen er op 23 en 24 juni ook shows worden gegeven in het Nationaal Theater in Windhoek. 

bron:Theatre Embassy