Er vond vrijdagochtend, even na 08.00 uur een ernstige aanrijding op de nieuwe IJsselbrug tussen Zutphen en Brummen plaats. Een vrachtwagenchauffeur (25 jaar uit Leusden) reed in de richting van Brummen en had kennelijk te laat in de gaten, dat het verkeer voor hem in file reed en afremde. Hij botste op de voor hem rijdende stationcar (55 jarige man uit Haaksbergen) die hierdoor op de andere weghelft belandde.

Vervolgens ontstond er een frontale botsing met een stationcar (34-jarige Arnhemmer) die uit de richting Brummen naderde. Een achter de Arnhemmer rijdende Duitse vrachtwagenchauffeur (50 jaar uit Hordhausen) zag de aanrijding gebeuren en wist door naar links uit te wijken de ravage enigszins te ontwijken. Hij kwam toch nog in aanrijding met de andere vrachtwagen. Tot slot kwam de allereerste vrachtwagenchauffeur nog in aanrijding met een in de file staande auto, bestuurd door een 40- jarige vrouw uit Hengelo (Ov).

Na de eerste melding rukten alle hulpverleningsdiensten uit en werden de bestuurders, die bij de frontale aanrijding gewond raakten, per ambulance naar het nabij gelegen ziekenhuis vervoerd. Voor zover nu bekend zijn zij licht gewond geraakt.

Door de ravage was de gehele doorgang geblokkeerd en moest het vrachtwagenverkeer wachten tot de doorgang weer vrij was. Automobilisten konden op de brug en aanrij routes keren. De politie zette de nodige mankracht in, maar kon natuurlijk niet voorkomen, dat de aanrijding voor de nodige verkeersoverlast  in de omgeving van Zutphen en Brummen zorgde.

Aangezien de vangrail tussen de hoofdrijbaan en het fietspad ook ernstig beschadigd raakte moest deze gerepareerd worden en werd, nadat alle betrokken voertuigen verwijderd waren, slechts à©à©n rijbaan opengesteld. Het verkeer wordt op dit moment met verkeerslichten geregeld en het herstel zal nog tot laat in de middag duren. 
 
bron:Politie Noord en Oost Gelderland