Op dinsdag 6 juni om 10.30 uur deed een vrouw een gruwelijke ontdekking, toen zij haar afval in een andere afvalcontainer dan haar eigen wilde gooien. Ze zag in die container een hond, die op het eerste oog leek overleden en belde de politie. De agenten constateerden echter nog leven in het dier, die wel ernstig gewond was. Zij waren net op tijd omdat de vuilniswagen al aan kwam rijden. Samen met medewerkers van de dierenambulance haalden de agenten de hond uit de container.
Het dier, ongeveer 8 maanden oud, werd naar de dierenkliniek gebracht voor onderzoek en behandeling. Daar bleek dat de schedel van de hond door geweld was verbrijzeld. De hond blijft voor behandeling in de dierenkliniek.

Uit het daarna ingestelde onderzoek kwam de politie bij de eigenaar van de hond, een 50 jarige Enschedeër. De 50 jarige meldde zich aan het bureau en legde een verklaring af. De verdachte gaf toe dat hij de hond op zijn kop geslagen had, nadat deze binnen zijn behoefte had gedaan. Vervolgens had hij het dier in de container gedumpt. Met een dagvaarding kon hij het bureau weer verlaten.
 
bron:Politie Twente

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular