Donderdagavond deed zich in Nijmegen en zeer ernstige vorm van verkeersagressie voor. Een 35-jarige Nijmegenaar reed met zijn bromfiets over de Muntweg. Daar kwam hem een automobilist achterop die begon te claxoneren en gebaren te maken. Uiteindelijk reed de automobilist hem met hoge snelheid voorbij. Even verder stopte de auto en stapte de automobilist uit. Hij bedreigde de bromfietser. Vervolgens reden beide bestuurders weg.

Toen de bromfietser korte tijd later op de 20e straat Zwanenveld reed, zag hij de bewuste auto hem weer tegemoet komen. De automobilist verhoogde zijn snelheid en reed de bromfietser opzettelijk aan. De bromfietser kwam op de motorkap terecht.. Nadat de automobilist weer achteruit was gereden reed hij het slachtoffer voor en tweede maal aan.
Omdat op de plaats van de aanrijding een kentekenplaat van de auto was achtergebleven, kon de politie de verdachte even later in zijn woning aanhouden. Het gaat om een 18-jarige Nijmegenaar.. Hij wordt verdacht van poging tot doodslag, poging tot zware mishandeling en het opzettelijk in gevaar brengen van het verkeer.
 
bron:politie Gelderland Zuid