Het European Institute for Digital Communication (EC/DC) krijgt een subsidie van 65.000,- van de Provincie Limburg voor het ontwikkelen van drie proeftuinen voor innovatieve ICT-producten op het gebied van senioreneconomie.

 

De totale kosten van het project zijn 130.000,-. De Hogeschool Zuyd en het Institute for Knowledge and Agent Technology (IKAT) dragen samen de andere helft van de projectkosten bij. Met het project worden nieuwe producten en diensten op het gebied van zorg, toerisme en intelligent wonen ontwikkeld. De toepassing van breedband, mobiele diensten en digitale televisie staan daarbij centraal.

EC/DC zal samen met marktpartijen uit de sectoren ICT en senioreneconomie (bedrijven, overheden en netwerkpartners) nieuwe producten, diensten en werkwijzen gaan ontwikkelen. De basis daarvoor vormen technologische innovaties op het gebied van breedbandtechnologie, digitale televisie, domotica en mobiele communicatie. Deze technieken zijn bij uitstek geschikt voor toepassing in de senioreneconomie.

EC/DC vormt samen met het Belgische IBBT (Interdisciplinair Instituut voor Breedband-technologie), het Duitse EIM (European Institute for the Media) en het aan de Universiteit Maastricht verbonden Institute for Knowledge and Agent Technology (IKAT), een euregionaal netwerk dat ICT-producten ontwikkelt, vernieuwt en/of in de markt zet.

De kracht van het project ligt in de spin-off voor het bedrijfsleven en de impuls die hiermee wordt gegeven aan de innovatieve kracht van deze regio. Ook wordt met het project op een pragmatische manier invulling gegeven aan grensoverschrijdende samenwerking.

bron:Provincie Limburg