Dekking glasvezelnetwerk verder vergroot naar consumentengebieden

Utrecht, 2 november 2009 Eurofiber gaat zakelijke gebruikers bedienen binnen FttH (Fiber-to-the-Home)-gebieden van Reggefiber. Eurofiber heeft daartoe vandaag als eerste zakelijke operator de ODF-accessovereenkomst getekend met Reggefiber. Met de overeenkomst vergroot Eurofiber zijn dekking tot in consumentengebieden.

Eurofiber krijgt toegang tot alle FttH-netwerken van Reggefiber in Nederland. Daarmee kunnen zakelijke gebruikers in deze gebieden op een laagdrempelige manier aangesloten worden. Eurofiber biedt daartoe zijn op glasvezel gebaseerde Ethernetdiensten aan. Deze diensten, variërend in bandbreedte van 10 Mbps tot 10 Gbps, vormen een flexibele en betrouwbare basis voor allerlei zakelijke ICT-toepassingen.

Voor Eurofiber gaan hiermee nieuwe deuren open. à¢â‚¬Å“Met de overeenkomst wordt ons netwerk nog fijnmaziger en zijn we in staat om zakelijke klanten in consumentengebieden te bedienen met een passend aanbod. Denk bijvoorbeeld aan buurtwinkels, accountantskantoren aan huis of het garagebedrijf op de hoek. Dat biedt kansen, ook voor onze ICT-partners. Zij kunnen nu via Eurofiber hun innovatieve ICT-diensten in FttH gebieden gaan vermarktenà¢â‚¬, aldus Bart Oskam, directeur Eurofiber.

Over Eurofiber
Eurofiber is een gespecialiseerde aanbieder van managed dark fiber-verbindingen, optische transmissiediensten over DWDM en Ethernetdiensten vanaf 10 Mbps. Het fijnmazige glasvezelnetwerk heeft momenteel een omvang van ruim 9.500 kilometer en wordt continu uitgebreid. Ruim 25% van het internetverkeer in Nederland gaat over het netwerk van Eurofiber. Van het mobiele communicatieverkeer is dat ruim 50%.

Eurofiber staat voor vrijheid om te kiezen en ruimte om te groeien. Het onafhankelijke netwerk geeft organisaties een vrije keuze uit de diensten die zij op hun glasvezelverbinding willen inzetten en uit de dienstenleveranciers. Het wijdvertakte netwerk, het diverse productaanbod en de mogelijkheid om de bandbreedte op ieder moment te verhogen, bieden ruimte om te innoveren en te groeien. Voor meer informatie: www.eurofiber.nl

NOOT VOOR REDACTIE
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

The Communication Force
Caroline Breure
Tel. +31 (0)23 - 56 56 850
[email protected]

Website: http://www.communicationforce.com

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular