Utrecht, 21 januari 2010 Lars Alkema vervult per 1 januari 2010 een nieuwe rol binnen Eurofiber. In de functie van Director neemt hij het glasvezelnetwerk van Eurofiber in België onder zijn hoede. Lars Alkema is bijna tien jaar geleden begonnen bij Eurofiber in België. De uitrol van het open en onafhankelijke glasvezelnetwerk heeft hij van dichtbij in België en later in Nederland meegemaakt.

à¢â‚¬Å“Lars Alkema kent de Belgische telecommarkt als geen ander. Met zijn ruime ervaring binnen het vakgebied, de nieuwe technologische ontwikkelingen en de uitbreiding van het productportfolio van Eurofiber, ontstaat een breed draagvlak voor groei en innovatie binnen de zakelijke Belgische markt,à¢â‚¬ aldus Alex Goldblum, Managing Director Eurofiber.

Lars Alkema onderstreept de kracht van het open en onafhankelijke glasvezelnetwerk. à¢â‚¬Å“Met ons horizontale business model hebben wij in België als enige aanbieder een onafhankelijke positie in de waardeketen. Door ons glasvezelnetwerk in België sterk uit te breiden inclusief de last mile/Local loop nemen we een unieke positie in tussen onze klanten en aanbieders van telecommunicatie en datacommunicatiediensten. Hierdoor bieden we klanten de vrijheid om tussen dienstenaanbieders te switchen zonder dat een nieuwe verbinding moet worden aangelegd.

Over Eurofiber
Eurofiber is een gespecialiseerde aanbieder van managed dark fiber-verbindingen, Ethernetdiensten vanaf 10 Mbps en optische transmissiediensten over DWDM tot 400 Gbps. Het fijnmazige glasvezelnetwerk heeft momenteel een omvang van ruim 9.500 kilometer en wordt continu uitgebreid. Ruim 25% van het internetverkeer in Nederland gaat over het netwerk van Eurofiber. Van het mobiele communicatieverkeer is dat ruim 50%.

Eurofiber staat voor vrijheid om te kiezen en ruimte om te groeien. Het onafhankelijke netwerk geeft organisaties een vrije keuze uit de diensten die zij op hun glasvezelverbinding willen inzetten en uit de dienstenleveranciers. Het wijdvertakte netwerk, het diverse productaanbod en de mogelijkheid om de bandbreedte op ieder moment te verhogen, bieden ruimte om te innoveren en te groeien. Voor meer informatie: www.eurofiber.nl.

NOOT VOOR REDACTIE
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

The Communication Force
Caroline Breure
Tel. +31 (0)23 - 56 56 850
[email protected]