(Persbericht) Verbindingen ´missing link‘˜ tussen datacenters en klanten en basis voor introductie nieuwe technologie

Diegem/Utrecht, 14 december 2011 Nucleus, een bedrijf gespecialiseerd in professionele hosting, gaat samenwerken met Eurofiber, leverancier van op glasvezel gebaseerde verbindingen. De samenwerking houdt in dat Nucleus de glasvezelverbindingen van Eurofiber aanbiedt als onderdeel van zijn oplossingen. Daartoe hebben de twee partijen een overeenkomst gesloten.

De glasvezelverbindingen van Eurofiber zijn een ideale oplossing voor bedrijven die hun toepassingen laten hosten in de datacenters van Nucleus. De verbindingen bieden deze bedrijven snel toegang tot hun applicaties en hun data, zonder bandbreedtebeperkingen. Ook is de beschikbaarheid van de verbindingen hoog. Nu steeds meer organisaties ervoor kiezen om hun bedrijfskritische applicaties buitenshuis te laten draaien, is dat een zeer belangrijke factor.

à¢â‚¬Å“We willen onze klanten de mogelijkheid bieden om op een snelle en betrouwbare manier tot hun data te geraken. Door samen te werken met Eurofiber zijn we daartoe in staat. De verbindingen van Eurofiber vormen de ´missing link‘˜ tussen onze klanten en onze datacentersà¢â‚¬, stelt Wouter Sergeyssels, managing partner van Nucleus. Onderscheidend voordeel van Eurofiber als partner voor het leveren van verbindingen is bovendien dat het bedrijf alleen netwerkinfrastructuur biedt en geen eigen diensten. Het aanbod van Nucleus en Eurofiber vult elkaar dus perfect aan, zonder overlappingen.

De glasvezelverbindingen van Eurofiber spelen bovendien een belangrijke rol bij de toepassing van nieuwe technologieën waar Nucleus mee bezig is. Zo zal het bedrijf in 2012 een oplossing voor Virtual Desktop Infrastructure introduceren. Hierbij draaien niet alleen de servers, maar ook de desktops van klanten in een datacenter. Snelle verbindingen zijn een onmisbare component in dergelijke oplossingen.

Eurofiber is eveneens enthousiast over het partnership met Nucleus. à¢â‚¬Å“De hostingservices van Nucleus en onze glasvezelverbindingen vormen een sterke combinatie. Bovendien is Nucleus een professioneel bedrijf, dat hoge eisen aan kwaliteit stelt en klanten alleen de beste oplossingen wil bieden. Wat dat betreft, zitten we helemaal op à©à©n lijnà¢â‚¬, aldus Lars Alkema, directeur België van Eurofiber.

Over Nucleus
Nucleus is gespecialiseerd in professionele hosting, gaande van shared hosting oplossingen en domeinnamen tot complexe colocation, managed dedicated en cloud server oplossingen. Als Hosting Solution Builder levert Nucleus adequate hosting oplossingen op maat van de klant. Het hoofdkantoor van Nucleus is gevestigd te Antwerpen en het bedrijf opereert vanuit vier onafhankelijke datacenters (Antwerpen, Diegem, Nossegem en Zaventem). Nucleus beheert momenteel meer dan 1500 servers binnen zijn netwerk en heeft een redudante hosted cloud oplossing. Voor meer informatie kan u terecht op www.nucleus.be

Over Eurofiber
Eurofiber is een gespecialiseerde aanbieder van managed dark fiber-verbindingen, Ethernetdiensten vanaf 10 Mbps en optische transmissiediensten over DWDM tot 400 Gbps. Aan de basis hiervan ligt een hoogwaardig en fijnmazig glasvezelnetwerk. Dit netwerk heeft momenteel een omvang van ruim 12.000 kilometer en wordt continu uitgebreid. Naast betrouwbare glasvezelverbindingen voor het transporteren van bedrijfskritische data, biedt Eurofiber ook de mogelijkheid om gegevens veilig op te slaan in zijn datacenter in Utrecht.

Eurofiber staat voor vrijheid om te kiezen en ruimte om te groeien. Zijn onafhankelijke netwerk geeft organisaties een vrije keuze uit de diensten die ze op hun glasvezelverbindingen willen inzetten en de leveranciers van deze diensten. Ook voor de ontsluiting van gegevens in het datacenter kunnen ze iedere gewenste partij kiezen. Eurofiber biedt bovendien de flexibiliteit om de bandbreedte van verbindingen op ieder moment te verhogen. Voor meer informatie: www.eurofiber.nl

NOOT VOOR REDACTIE
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Eurofiber
Clementine Witkamp
Tel. +31 (0)30 242 87 00
[email protected]

The Communication Force
Nanda Bechtholt
T +31 (0)23 - 56 56 850
[email protected]

Nucleus
Wouter Sergeyssels
T +32 (0)3 2750160
[email protected]

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular