(Persbericht) Grootste IT-leverancier in de zorg kiest voor onafhankelijke oplossing voor glasvezelverbindingen

Utrecht, 16 maart 2011 Eurofiber, gespecialiseerd aanbieder van op glasvezel gebaseerde verbindingen, en PinkRoccade Healthcare, grootste IT-leverancier in de zorg, tekenden zojuist tijdens de beurs Zorg & ICT een partnerovereenkomst. De overeenkomst houdt in dat PinkRoccade Healthcare glasvezelverbindingen van Eurofiber afneemt om beter in te spelen op de behoeften van zorgorganisaties.

Omdat gegevensuitwisseling in de zorgsector steeds belangrijker wordt, neemt de vraag naar snelle en veilige verbindingen die 7x24 uur beschikbaar zijn toe. Daarnaast merkt PinkRoccade dat steeds meer zorgorganisaties het beheer van hun IT uitbesteden. Daarom heeft PinkRoccade Healthcare in 2010 haar ZorgComputercentrum geïnnoveerd. Daarbij werd Eurofiber ingeschakeld voor de verbinding tussen de twee locaties van dit geavanceerde servicecentrum. De prijs-kwaliteitverhouding die Eurofiber bood, was zo goed dat deze glasvezelspecialist voortaan alle verbindingen verzorgt.

Snel schakelen
à¢â‚¬Å“Bij onze vorige leverancier ondervonden we regelmatig storingen. Omdat de gezondheidszorg een echte 7x24-business is, vormde dat steeds vaker een probleemà¢â‚¬, zegt Huub Deterd, directeur van PinkRoccade Healthcare. à¢â‚¬Å“Eurofiber beschikt over een geavanceerd en goed geoutilleerd netwerk. Het blijkt zeer stabiel te zijn. Bovendien is Eurofiber een moderne en onafhankelijke onderneming waarmee we snel kunnen schakelen. Door deze slagvaardigheid kunnen wij ook snel schakelen met onze klanten. Dat stelt ons in staat om hen goed en snel te bedienen.à¢â‚¬

Hans Messemaker, directeur sales & marketing bij Eurofiber, is blij met het partnership met PinkRoccade Healthcare. à¢â‚¬Å“Inmiddels hebben wij vele tientallen zorgorganisaties door middel van glasvezel ontsloten, hetzij direct, hetzij indirect, via partners. We hebben dus al een behoorlijke footprint in de gezondheidszorg. Het is fantastisch dat nu ook de marktleider in IT-oplossingen voor ziekenhuizen, GGZ- en Care-organisaties voor Eurofiber kiest. De gezondheidszorg laat zien dat glasvezel niet meer alleen voor grote organisaties is weggelegd. Glasvezel komt ook steeds meer binnen het bereik van kleinere zorgorganisaties. PinkRoccade Healthcare bedient de hele sector. Er is dus volop werk aan de winkel.à¢â‚¬

- einde bericht

Over PinkRoccade Healthcare
PinkRoccade Healthcare levert IT-oplossingen en -diensten aan drie belangrijke segmenten in de Nederlandse gezondheidszorg: ziekenhuizen, geestelijke gezondheidszorg en care-organisaties. Wij baseren onze diensten op onze eigen softwareoplossingen en op topproducten van andere leveranciers.

PinkRoccade Healthcare richt zich op innovatie en efficiëntie van zorgverlening en bedrijfsvoering. Hierdoor kunnen zorgorganisaties de kwaliteit en toegankelijkheid van zorg verbeteren en kosteneffectiever werken. Wij willen dà© IT-partner van zorgorganisaties zijn. Daarom ondersteunen wij een complete en veelal klantspecifieke mix van oplossingen en diensten.

PinkRoccade Healthcare faciliteert meer dan 500 zorgorganisaties met 450 medewerkers en hebben 40 jaar ervaring op het snijvlak van gezondheidszorg en IT. Door inzet van onze grondige materie- en IT-kennis, maken onze klanten optimaal gebruik van IT. Zij ervaren 24 uur per dag de toegevoegde waarde van IT voor zorgverlening en bedrijfsvoering.

Verwijzing naar dit persbericht:
http://www.pinkroccade-healthcare.nl/Actueel/Nieuws/Eurofiber_en_PinkRoccade_slaan_handen_ineen.aspx

Alles over het ZorgComputercentrum:
www.pinkroccade-healthcare.nl/Wat%20we%20doen/Diensten/ZorgComputercentrum-Services.aspx

Alles over PinkRoccade Healthcare: www.pinkroccade-healthcare.nl

Over Eurofiber
Eurofiber is een gespecialiseerde aanbieder van managed dark fiber-verbindingen, Ethernetdiensten vanaf 10 Mbps en optische transmissiediensten over DWDM tot 400 Gbps. Het fijnmazige glasvezelnetwerk heeft momenteel een omvang van ruim 10.000 kilometer en wordt continu uitgebreid. Ruim 25% van het internetverkeer in Nederland gaat over het netwerk van Eurofiber. Van het mobiele communicatieverkeer is dat bijna de helft.

Eurofiber staat voor vrijheid om te kiezen en ruimte om te groeien. Het onafhankelijke netwerk geeft organisaties een vrije keuze uit de diensten die zij op hun glasvezelverbinding willen inzetten en uit de dienstenleveranciers. Het wijdvertakte netwerk, het diverse productaanbod en de mogelijkheid om de bandbreedte op ieder moment te verhogen, bieden ruimte om te innoveren en te groeien. Voor meer informatie: www.eurofiber.nl

NOOT VOOR REDACTIE

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

The Communication Force
Caroline Breure
Tel. +31 (0)23 - 56 56 850
[email protected]

Eurofiber
Clementine Witkamp
Marketing Communications Manager
T +31 (0)30 242 87 00
E [email protected]

PinkRoccade Healthcare
Hans ter Brake
Strategie, Marketing en Communicatie
T +31 (0)6 s9525292
E [email protected]