Utrecht, 27 oktober 2009 Eurofiber en Simac ICT Nederland hebben onlangs een partnerovereenkomst afgesloten. Simac ICT Nederland bouwt en beheert ICT-infrastructuren voor middelgrote en grote organisaties. Het bedrijf gaat de op glasvezel gebaseerde verbindingen van Eurofiber integreren in de verschillende infrastructuuroplossingen die het voor zijn klanten realiseert. Eurofiber en Simac ICT Nederland werkten al eerder met succes samen in projecten, bijvoorbeeld voor franchiseorganisatie ´De Hypotheker´. De samenwerking krijgt nu gestalte in een partnerovereenkomst.

Simac is een bedrijf met meer dan 35 jaar ervaring en een uitstekende reputatie, dat zeer actief is in de markt van ICT-infrastructuur- en applicatiebeheer. Alex Goldblum, directeur van Eurofiber, vindt de samenwerking tussen Simac en Eurofiber een uitstekende match. Hij verklaart: à¢â‚¬à…“We hebben niet alleen ons streven naar hoge kwaliteit en langdurige relaties met klanten gemeen. Door generieke ict-dienstverlening te koppelen aan een aantal nicheapplicaties, heeft Simac een sterke positie verworven in diverse segmenten, waaronder manufacturing, insurance, onderwijs, zorg en retail. Met name de laatste drie zijn ook voor ons focussegmenten. Simac is dus in veel opzichten een bijzonder interessante partner.

Bernard Dortmans, algemeen directeur van Simac ICT Nederland heeft eveneens grote verwachtingen van de samenwerking tussen beide bedrijven, zo zegt hij. à¢â‚¬à…“We willen onze klanten stabiele datacommunicatieverbindingen bieden, maar ook flexibel zijn in het type verbinding dat we toepassen. In tegenstelling tot andere leveranciers laat Eurofiber ons helemaal vrij in de keuze van de verbinding. We kunnen die inrichten zoals wij dat willen. Daarmee zijn we in staat zowel zeer betrouwbare als perfect passende infrastructuuroplossingen voor onze klanten te bouwen.

Over Eurofiber
Eurofiber is een gespecialiseerde aanbieder van managed dark fiber-verbindingen, optische transmissiediensten over DWDM en Ethernetdiensten vanaf 10 Mbps. Het fijnmazige glasvezelnetwerk heeft momenteel een omvang van ruim 9.000 kilometer en wordt continu uitgebreid. Ruim 25% van het internetverkeer in Nederland gaat over het netwerk van Eurofiber. Van het mobiele communicatieverkeer is dat ruim 50%.

Eurofiber staat voor vrijheid om te kiezen en ruimte om te groeien. Het onafhankelijke netwerk geeft organisaties een vrije keuze uit de diensten die zij op hun glasvezelverbinding willen inzetten en uit de dienstenleveranciers. Het wijdvertakte netwerk, het diverse productaanbod en de mogelijkheid om de bandbreedte op ieder moment te verhogen, bieden ruimte om te innoveren en te groeien. Voor meer informatie: www.eurofiber.com.

Over Simac
De dienstverlening van Simac ICT Nederland richt zich primair op outsourcing van ICT-infrastructuur- en werkplekbeheer voor middelgrote en grote organisaties. In de vorm van langdurige partnerships werken wij samen met de klant aan een optimale ICT-omgeving door gerichte inzet van hoogwaardige kennis en planmatige uitvoering van ICT-projecten. Technologie is in onze visie een gebruiksartikel dat u in staat stelt de processen binnen uw organisatie beter uit te voeren.

Simac ICT Nederland werkt vanuit drie vestigingen in Nederland. Het hoofdkantoor bevindt zich in Veldhoven, de nevenvestigingen in Ede en Hoogeveen. Dagelijks zetten ruim 350 medewerkers zich in voor klanten uit alle sectoren. Het ook in Veldhoven gevestigde moederbedrijf (Simac Techniek NV) is genoteerd aan de Amsterdamse beurs.

NOOT VOOR REDACTIE
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

The Communication Force
Caroline Breure
Tel. +31 (0)23 - 56 56 850
[email protected]

Simac
Erwin van de Schoot
Tel. +31 (0)40 258 27 50
[email protected]

Website: http://www.eurofiber.com

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular