Glasvezel ideale basis voor innovatieve VoIP-oplossingen

Utrecht, 21 april 2010 Eurofiber en Voiceworks zijn partners geworden. Voiceworks levert professionele telefonie- en datadiensten aan bedrijven en maakt daarbij gebruik van Voice over IP-technieken. De glasvezelverbindingen van Eurofiber vormen een ideale basis voor de vernieuwende en flexibele oplossingen van Voiceworks. De twee bedrijven werken al enkele jaren met succes samen. Die samenwerking heeft nu vorm gekregen in een partnership, waarbij Voiceworks optreedt als Service Provider van Eurofiber.

Voiceworks heeft een stabiel en innovatief Voice over IP (VoIP)-platform. Het bedrijf levert met vooruitstrevende ICT-technieken, via een eigen netwerk en vanuit meerdere gekoppelde datacenters, professionele telefonie- en datadiensten aan de zakelijke markt. Daarbij maakt Voiceworks gebruik van een landelijk dekkend partnernetwerk. Als Service Provider van Eurofiber is Voiceworks in staat volledig transparante en redundante breedbandverbindingen te bieden, met een capaciteit die kan worden afgestemd op de behoeften van klanten. Voiceworks wil in de markt een toonaangevende rol spelen als aanbieder van glasvezeloplossingen.

Alex Goldblum, algemeen directeur van Eurofiber, is enthousiast over de samenwerking met Voiceworks. à¢â‚¬Å“Een van de sterke punten van Voiceworks is dat het bedrijfsvestigingen met verschillende communicatieplatformen kan koppelen tot à©à©n efficiënt telefonie- en datanetwerk, onder andere op basis van cloud computing. Onze verbindingen passen naadloos in dit concept. Het is een zeer interessante oplossing voor klanten.à¢â‚¬

Ruud van der Aar, directeur van Voiceworks vult aan: à¢â‚¬Å“Eurofiber investeert voortdurend in zijn glasvezelnetwerk. Het is toekomstvast en biedt ons de mogelijkheid om allerlei innovatieve oplossingen voor onze klanten te realiseren. De betrouwbaarheid en flexibiliteit in bandbreedte van de verbindingen zijn daarbij zeer belangrijk. Ook de kennis van Eurofiber, als de absolute specialist in glasvezel, is voor klanten zeer waardevol.à¢â‚¬

Eurofiber zal Voiceworks intensief ondersteunen met advies, het kwalificeren van mogelijkheden en de aanleg van glasvezelverbindingen, onder meer voor de ontsluiting van bedrijventerreinen. De partners van Voiceworks krijgen daarbovenop van Voiceworks uitgebreide ondersteuning en opleiding, zodat zij de meerwaarde van de glasvezelverbindingen van Eurofiber snel kunnen vertalen in meerwaarde voor de klant.

Over Eurofiber
Eurofiber is een gespecialiseerde aanbieder van managed dark fiber-verbindingen, Ethernetdiensten vanaf 10 Mbps en optische transmissiediensten over DWDM tot 400 Gbps. Het fijnmazige glasvezelnetwerk heeft momenteel een omvang van ruim 9.500 kilometer en wordt continu uitgebreid. Ruim 25% van het internetverkeer in Nederland gaat over het netwerk van Eurofiber. Van het mobiele communicatieverkeer is dat ruim 50%.

Eurofiber staat voor vrijheid om te kiezen en ruimte om te groeien. Het onafhankelijke netwerk geeft organisaties een vrije keuze uit de diensten die zij op hun glasvezelverbinding willen inzetten en uit de dienstenleveranciers. Het wijdvertakte netwerk, het diverse productaanbod en de mogelijkheid om de bandbreedte op ieder moment te verhogen, bieden ruimte om te innoveren en te groeien. Voor meer informatie: www.eurofiber.nl.

Over Voiceworks
Voiceworks maakt gecentraliseerde en innovatieve communicatieoplossingen met een gegarandeerde beschikbaarheid en flexibele invulling van klantspecifieke wensen bereikbaar voor iedereen.

Voiceworks onderscheidt zich in de markt door het leveren van aantoonbare toegevoegde waarde op zijn diensten dat resulteert in een blijvende hoge klanttevredenheid. Dit wordt gerealiseerd door inhoud te geven aan zijn kernwaarden (Persoonlijk, Flexibel, Professioneel & Innovatief). Voiceworks werkt continu aan technisch hoogstaande innovatieve ontwikkelingen met een professionele bedrijfsvoering vanuit een persoonlijke benadering, waardoor klanten over flexibele oplossingen beschikken. De ondersteuning die Voiceworks aan partners biedt geeft hen ongekende groeimogelijkheden.

Voiceworks levert Wholesale VoIP-oplossingen aan onder andere PBX-installateurs, CPS-, ISP- en ASP-partijen op basis van hun eigen propositie. Voor meer informatie: www.voiceworks.nl

NOOT VOOR REDACTIE
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Eurofiber
Clementine Witkamp
Tel. +31 (0)30 242 87 00
[email protected]

Voiceworks
Lenneke Antes
Tel. +31 (0)36 711 34 07
[email protected]

The Communication Force
Caroline Breure
Tel. +31 (0)23 - 56 56 850
[email protected]