(Persbericht) Volgende logische stap in connectiviteit

Utrecht, 15 september 2011 Eurofiber is gestart met de bouw van een datacenter in de regio Utrecht. Het datacenter is het eerste in Utrecht. Het nieuwe datacenter biedt organisaties niet alleen veilig onderdak aan hun bedrijfssystemen en gegevens, maar ook aansluiting op het landelijk dekkende glasvezelnetwerk van Eurofiber.

Verlengstuk van verbindingen
De snelle en betrouwbare glasvezelverbindingen van Eurofiber vormen de basis van veel bedrijfskritische datacommunicatienetwerken. De realisatie van het datacenter in Utrecht is dan ook een volgende logische stap in de uitbreiding van de dienstverlening van het bedrijf.

à¢â‚¬Å“Het regionale datacenter is een verlengstuk van onze verbindingen en biedt gebruikers dezelfde hoge beschikbaarheid, veiligheid en openheid als ons glasvezelnetwerk. We denken hiermee tegemoet te komen aan de behoeften van veel bedrijven in de regio Utrecht, maar ook daarbuiten. De centrale ligging van het datacenter maakt het een gunstige locatie voor de distributie van data door heel Nederlandà¢â‚¬, aldus Alex Goldblum, algemeen directeur van Eurofiber.

Hoge beschikbaarheid en kostenefficiëntie
Met het nieuwe datacenter biedt Eurofiber organisaties een co-locatie die een hoge beschikbaarheid van hun systemen garandeert. Door de reeds aanwezige verbinding met het netwerk van Eurofiber hebben ze tegelijkertijd de mogelijkheid om zonder hoge investeringen data door heel Nederland te verspreiden.

Vrije keuze verbindingen
Gebruikers van het regionale datacenter zijn niet gebonden om voor het ontsluiten van hun systemen in het datacenter verbindingen van Eurofiber af te nemen. Ook hier biedt het bedrijf zijn klanten keuzevrijheid, net zoals bij zijn glasvezelnetwerk dat open is voor alle protocollen, diensten en providers.

Ideale regionale oplossing
Het nieuwe datacenter van Eurofiber is een ideale oplossing voor bijvoorbeeld het hosten en spiegelen van ICT-omgevingen of uitwijktoepassingen. Dit geldt zeker voor bedrijven in de regio Utrecht, Hilversum en Amersfoort. Doordat de afstand tussen hun vestiging en het datacenter klein is, blijven de kosten voor netwerkapparatuur beperkt. Het datacenter voldoet bovendien aan hoge veiligheidseisen en is energiezuinig.

Het datacenter van Eurofiber in Utrecht zal naar verwachting begin 2012 de deuren openen.

Over Eurofiber
Eurofiber is een gespecialiseerde aanbieder van managed dark fiber-verbindingen, Ethernetdiensten vanaf 10 Mbps en optische transmissiediensten over DWDM tot 400 Gbps. Aan de basis hiervan ligt een hoogwaardig en fijnmazig glasvezelnetwerk. Dit netwerk heeft momenteel een omvang van ruim 12.000 kilometer en wordt continu uitgebreid. Naast betrouwbare glasvezelverbindingen voor het transporteren van bedrijfskritische data, biedt Eurofiber ook de mogelijkheid om gegevens veilig op te slaan in zijn datacenter in Utrecht.

Eurofiber staat voor vrijheid om te kiezen en ruimte om te groeien. Zijn onafhankelijke netwerk geeft organisaties een vrije keuze uit de diensten die ze op hun glasvezelverbindingen willen inzetten en de leveranciers van deze diensten. Ook voor de ontsluiting van gegevens in het datacenter kunnen ze iedere gewenste partij kiezen. Eurofiber biedt bovendien de flexibiliteit om de bandbreedte van verbindingen op ieder moment te verhogen. Voor meer informatie: www.eurofiber.nl

NOOT VOOR REDACTIE
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Eurofiber
Coen van Luijken
Tel. +31 (0)30 242 87 00
[email protected]

The Communication Force
Nanda Bechtholt
Tel. +31 (0)23 - 56 56 850
[email protected]