EuroFlorist Group, met hoofdkantoor in Malmච(Zweden), is samengegaan met eFlorist Group. Deze samenvoeging versterkt de marktpositie van EuroFlorist in Europa en consolideert het grootste bloemistennetwerk buiten Noord-Amerika.

eFlorist, voorheen Teleflorist, introduceerde de portal eFlorist.net in oktober 2009 en sindsdien is het bedrijf op alle onderdelen aanzienlijk gegroeid. Na de samenvoeging zal het gecombineerde bedrijf actief zijn in twaalf landen met een netwerk van meer dan 10.000 aangesloten bloemisten en een omzet van ca. 100 miljoen euro.

De gezamenlijke ervaring en expertise die ontstaat als gevolg van de samenvoeging, zal de toekomstige ontwikkeling van het gecombineerde bedrijf versterken. Sinds de introductie van de eerste website voor consumenten in 1995 heeft EuroFlorist een pioniersrol vervuld bij de ontwikkeling van de online bloemenverkoop in Europa en wordt nu alom geprezen voor zijn visionaire aanpak. Met eFlorist.net hebben bloemisten de beschikking over een innovatief programma waarmee zij hun bedrijfsvoering verder kunnen verbeteren en deel kunnen uitmaken van een online gemeenschap van bloemisten.

à¢â‚¬Å“De combinatie van twee bedrijven die dezelfde waarden delen en zich richten op bloemisten en consumenten vormt een geweldig platform voor continue groei. Dit is een fantastische manier om onze missie verder te volbrengen: klanten en consumenten ondersteunen bij het aangaan en onderhouden van relaties met behulp van bloemen. We zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet en dankzij deze fusie kunnen we ons bloemistennetwerk en de online mogelijkheden verder uitbreidenà¢â‚¬, aldus Lars Hà¶glund, CEO van EuroFlorist Group.

Ian Brett, Managing Director van eFlorist, deelt dit vertrouwen: à¢â‚¬Å“Ik ben ontzettend blij met deze kans. Er is duidelijke sprake van een grote synergie tussen onze bedrijven, we hebben dezelfde visie en hechten veel waarde aan onze medebloemisten. De toewijding om zo veel mogelijk bestellingen te genereren en deze naar onze bloemisten te distribueren blijft even krachtig.à¢â‚¬

Over EuroFlorist

EuroFlorist is in 1982 opgericht in Malmà¶, Zweden. De EuroFlorist Group is momenteel marktleider in de wereldwijde bezorging van bloemen met meer dan 10.000 aangesloten bloemisten. EuroFlorist is het toonaangevende onafhankelijke bedrijf in België, Denemarken, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Nederland, Noorwegen, Oostenrijk, Polen en Zweden. EuroFlorist heeft sinds 1995 een website en is onderdeel van Teleflor International Ltd, een wereldwijd netwerk van meer dan 54.000 aangesloten bloemisten.

Over eFlorist

eFlorist is in 1947 opgericht met slechts drie deelnemende bloemisten. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een van de grootste netwerken van bloemisten in het Verenigd Koninkrijk en Ierland. eFlorist maakt ook deel uit van Teleflor International.

---------------------------------------------------------

Voor meer informatie:
Lars Hà¶glund (Zweden)
CEO, EuroFlorist Group
Kantoor: +46 40 6024530
Mobiel: +46 733 632232
E-mail: [email protected]

Voor verzoeken of vragen omtrent persinformatie:
Frida Sandin (Zweden)
PR Manager
Mobiel: +46 733 63 83 45
Telefoon: +46 40 602 45 31
[email protected]