De zomervakantie van 2005 is weer in aantocht. Voor velen een spannende tijd. Ook voor kansarme kinderen in grote steden in Europa. Kunnen zij met vakantie? Of is het weer een tijd van thuisblijven in grauwe woonbunkers en troosteloze flatgebouwen? Sommigen van hen kijken reikhalzend uit naar de vakantie die zij via Stichting Europa Kinderhulp aangeboden krijgen: drie weken zorgeloos verblijven bij Nederlandse gastouders. Om nog meer kinderen uit achterstandsgebieden een leuke zomervakantie te bieden, zoekt Europa Kinderhulp gastouders. 

Veel mensen in Nederland associëren de zomermaanden met vakantie. De koffers komen van zolder en worden ontdaan van een dun laagje stof. De Nederlander is immers eigenlijk nog maar net terug van de wintersport. Reisgidsen worden doorgebladerd, de caravan of de tent worden aan een grondige inspectie onderworpen en reizen worden geboekt.   
  
Elders in Europa zitten kinderen verveeld voor het raam van hun appartement. Een groot aantal van deze kinderen, ongeveer 2500 in totaal, kunnen door toedoen van Europa Kinderhulp wà©l met vakantie. Drie hele weken weg uit de sleur van alledag. Drie weken Nederland, het lijkt misschien kort, maar het geeft de kinderen een herinnering die een heel leven lang meegaat. 
 
Om vakanties voor deze kinderen mogelijk te maken, zoekt Europa Kinderhulp gastouders. Enthousiaste mensen die deze kinderen een leuke, gezellige zomervakantie willen laten meemaken. Na aanmelding ontvangen de gastouders in spà© een informatiepakket. Binnen enkele weken nemen medewerkers van Europa Kinderhulp contact op met de kandidaat-gastouders en er volgt een selectiegesprek. Door middel van dit gesprek wil Europa Kinderhulp graag nader kennismaken met kandidaat-gastouders en hun eventuele gezinsleden. In principe kan iedereen zich aanmelden; gehuwden, duurzaam samenwonenden en alleenstaanden. 

Wilt u of kunt u geen gastouder worden, maar wilt u Europa Kinderhulp toch steunen? Denk dan eens aan een gift of een donatie. Bijdragen zijn altijd welkom op Postbanknummer 9662 of bankrekeningnummer 54.52.10.755, beide ten name van Europa Kinderhulp in Middelburg.  
 
bron:Europa Kinderhulp