MKB-Nederland is teleurgesteld dat de Europese top in Brussel vrijdagnacht geen besluit heeft genomen over handhaving van het lage btw-tarief op arbeidsintensieve diensten. Voor tienduizenden ondernemers, hun werknemers en consumenten is een onzekere en onduidelijke situatie ontstaan, omdat het experiment met het lage tarief formeel op 31 december 2005 afloopt.

Het besluit over het btw-tarief op arbeidsintensieve diensten is doorgeschoven naar het Europese EcoFin-overleg, dat op 24 januari plaatsheeft. MKB-Nederland verwacht dat kabinet op korte termijn een soortgelijk besluit neemt als het Belgische kabinet, waardoor ondernemers in elk geval tot die tijd hun diensten tegen het tarief van 6 procent mogen blijven aanbieden.

De organisatie gaat er van uit dat het kabinet zich tijdens het EcoFin-overleg keihard zal inzetten voor behoud van het lage btw-tarief. Het verdwijnen ervan zal een zware slag zijn voor de reguliere werkgelegenheid in Nederland; consumenten zullen voor veel diensten en producten weer duurder uit zijn, net nu het consumentenvertrouwen weer een beetje lijkt toe te nemen.

bron:MKB