Studenten van Hogeschool INHOLLAND Amsterdam/Diemen organiseren tijdens het bevrijdingsfestival een Europese recordpoging Twister. Om dit record te verbreken moeten de studenten minimaal 1400 personen tegelijk het spel Twister laten spelen. De recordpoging vindt op 5 mei rond 16:00 uur plaats op het Museumplein, te Amsterdam. De recordpoging staat in het teken van Dance4Life, het goede doel dat aids onder de aandacht van jongeren brengt. De presentatie van het evenement ligt op die dag in handen van BIG SHOTS, oud-studenten van Hogeschool INHOLLAND. Ze zijn inmiddels bekend van de gelijknamige serie op MTV. 

De recordpoging Twister is een van de acties van de studenten van Hogeschool INHOLLAND Amsterdam/Diemen om geld voor Dance4life op te halen. Het geld dat Dance4Life ophaalt gaat naar haar partners Stop AIDS NOW en WPF. Deze gebruiken het geld voor de bestrijding en voorkoming van AIDS. Dit zal plaatsvinden in de meest getroffen gebieden/ landen van de wereld. WPF en STOP AIDS NOW!  Zullen het geld besteden aan: Condooms, voorlichting, medicijnen, opvangen van AIDS wezen, aanpak van (seksueel) geweld en discriminatie van mensen met AIDS. 
 
Het huidige Europese record twister staat op 1301 personen. Dit record is in 2000 in het Olympisch Stadion door studenten van de UVA gevestigd. De studenten van de hogeschool hebben aan het begin van het spel ongeveer 1500 personen nodig. Na 16 rondjes, waarin iedereen vier bewegingen gemaakt heeft, moeten er nog 1400 mensen staan om het nieuwe Record te vestigen. De studenten van het organisatieteam Dance4life roepen iedereen op die donderdag 5 mei op het Museumplein aanwezig is aan deze recordpoging mee te doen. De beloning is een notatie in het wereldberoemde Guiness Book of Records.  
 
Op 5 mei halen de studenten ook op andere manieren geld op voor Dance4life. Zo is er een Dance4Life stand waar Dance4Life-artikelen en gadgets, zoals condooms, verkocht worden. Ook is er een Dance4Life promoteam aanwezig. Er lopen verschillende studenten met inschrijfformulieren rond waarmee men een à©à©nmalige donatie kan doen, en er loopt een groep studenten met collectebussen over het plein. Alle opbrengsten tijdens de dag zijn voor Dance4Life. De studenten hopen dat het bevrijdingsfestival van 5 mei op het Museumplein een vruchtbare aangelegenheid wordt om Dance4Life te helpen met haar strijd tegen aids. 
 
Mensen die willen deelnemen aan de recordpoging Twister kunnen zich melden bij de stand op de infomarkt. Deze staat op het Museumplein naast een debattent. 

bron:Hogeschool Inholland