Tijdens de Europese week voor veiligheid en gezondheid van 24 tot en met 28 oktober kunnen bedrijven meedingen naar de Europese 'Good Practice Award' en een Nederlandse prijs. Hiervoor kunnen ze hun ideeën indienen om schadelijk geluid op het werk te verminderen. De Europese Week wordt jaarlijks gehouden in oktober in alle lidstaten van de Europese Unie. De week is bedoeld om aandacht te vragen voor veiligheid en gezondheid op het werk. Dit jaar is het thema schadelijk geluid. 

De week, met als slogan 'weg met de herrie', is een initiatief van het Europese Agentschap voor de veiligheid en gezondheid op het werk in Bilbao.  
 
Schadelijk geluid op het werk komt veel voor. In Nederland staan werknemers in een kwart van de bedrijven regelmatig bloot aan schadelijk geluid. Schadelijk geluid komt het meest voor in de bouw (67 procent van de bedrijven) en de industrie (61 procent). Langdurige blootstelling aan schadelijk geluid kan leiden tot blijvende gehoorbeschadiging. Gehoorbeschadiging is à©à©n van de meest voorkomende beroepsziekten in Europa. In Nederland gaat het om een kwart van de gemelde beroepsziekten.  
 
Bedrijven die willen meedingen naar de Good Practice Award en de Nederlandse prijs moeten zich voor 8 juli 2004 aanmelden.

bron:SZW

Bekijk ook deze populaire persberichten

Trending

Popular