Schneider Electric, Legrand en Scame werken samen aan een open, veilige en universele standaard

Haarlem, 29 maart 2010 - In de nabije toekomst kunnen we een opmars van elektrische auto's verwachten. Het succes hiervan wordt mede bepaald door de efficiëntie van het opladen van de voertuigen. Vooral universeel toepasbare stekkers spelen een belangrijke rol. Teveel verschillende standaarden maakt het berijders lastig om hun elektrische auto op te laden en staan dus een soepele marktintroductie van elektrisch rijden in de weg. Daarnaast is veiligheid voor de bestuurders essentieel; het opladen moet veilig gebeuren, zodat berijders niet gewond kunnen raken. Reden voor Schneider Electric, Legrand en Scame om zich te verenigen tot de EV Plug Alliance. Deze alliantie gaat zich inzetten voor het promoten van een veilige infrastructuur voor het opladen van elektrische voertuigen.

Het is van belang om snel tot een Europese standaard te komen als het gaat om de infrastructuur voor het opladen van elektrische voertuigen. Belangrijke aspecten hierbij zijn de stekkers en stopcontacten. Hierbij is niet alleen een universele Europese standaard nodig, maar staat veiligheid van de huizen en gebouwen waar de oplaadpunten zich bevinden ook voorop. Bovendien is het essentieel om de stekkers en stopcontacten tegen minimale kosten te kunnen aanbieden. De alliantie richt zich dan ook op het ontwikkelen van een label dat garandeert dat de standaard voor stekkers en stopcontacten volledig overeenkomen met het Type 3 van de IEC-standaard.

De stekker die wordt goedgekeurd door de alliantie moet te gebruiken zijn voor producten van meerdere toeleveranciers. Elektrische voertuigen en plug-in hybrides moeten kunnen opladen bij een vermogen tot 24 kW, in à©à©nfase- of met een driefase-aansluiting. Door gebruik te maken van een afscherming kan het hoogste niveau van veiligheid worden geboden. Deze afscherming biedt bescherming op het moment dat elektrische onderdelen per ongeluk met elkaar in contact komen.

´De EV Plug Alliance staat open voor nieuwe leden. Hoe groter de alliantie is, hoe groter de kans dat we een compleet eco-systeem kunnen ontwikkelen dat een uniforme standaard bevat, waarbij oplossingen en praktische applicaties eenvoudig kunnen worden ontwikkeld om elektrische voertuigen op te laden‘˜, zeggen Philippe Delorme, Executive Vice-President Strategy & Innovation van Schneider Electric, Jean-Charles Thuard, Executive Vice-President Strategy & Development van Legrand en Giampiero Camilli, Marketing & Product Development Director van Scame.

De eerste producten die een label ontvangen van de EV Plug Alliance zijn naar verwachting aan het einde van het tweede kwartaal van 2010 beschikbaar.

Over Schneider Electric
Als wereldwijde specialist in energiemanagement, met vestigingen in meer dan honderd landen, biedt Schneider Electric geïntegreerde oplossingen om energie veilig, betrouwbaar, efficiënt, productief en groen te maken voor meerdere marktsegmenten. Schneider Electric heeft leidende posities in energie & infra, industriële processen, gebouwautomatisering en data- & netwerkcenters, alsmede een brede aanwezigheid in woningbouwapplicaties. In 2009 hebben ruim 100.000 medewerkers een omzet gerealiseerd van meer dan € 15,8 miljard. Onder het motto ´make the most of your energy‘˜ helpt Schneider Electric mensen en bedrijven het maximale uit hun energie te halen. www.schneider-electric.com

Contact
Schneider Electric
Nanda Hoefsmid
Tel: +31 (0)23-512 42 77
[email protected]

Eigen_Zinnig PR & Communicatie
Aleksandra Andjelic
Tel: +31 (0)6-24 24 56 79
E-mail: [email protected]
www.eigen-zinnig.nl