Tijdens de KNV Taxidag 2006 in Arnhem presenteerde Taxiplein haar nieuwste aanwinst op het gebied van taxivervoer in Nederland. REACT new media is verantwoordelijk voor het ontwerp en de bouw van www.taxiplein.nl. Passagiers willen graag van A naar B voor de gunstigste prijs. Taxibedrijven willen hun capaciteit graag optimaal benutten. De nieuwe site www.taxiplein.nl gaat daarvoor zorgen.

Elke passagier kan vanaf woensdag een taxirit aanvragen op de site. Taxibedrijven kunnen op de aangevraagde ritten bieden en de passagier kan van de gunstigste aanbieding gebruikmaken. Taxibedrijven zullen op de site op zoek gaan naar geschikte ritten en zijn vrij in het bepalen van de ritprijs. De aanvragen op de site kunnen zij bijvoorbeeld gebruiken om lege retourritten zonder opbrengst rendabel te maken. Daarnaast kan een taxibedrijf ritten van "gewone" klanten (die niet geboekt zijn via www.taxiplein.nl) en die minder goed in de planning passen, ter veiling aanbieden op www.taxiplein.nl. Collega-bedrijven kunnen daarop bieden, ritten verwerven en op hun beurt eigen ritten ter veiling aanbieden. Naast overwegend maatwerk multimedia software is www.taxiplein.nl uitgerust met het door REACT new media in huis ontwikkelde Content Management Systeem Web Workbench®.

REACT new media
REACT new media (www.reactnewmedia.nl) bouwt multimediale oplossingen voor kleine én grote klanten. Al onze 'on-screen' producten worden geheel in-huis geproduceerd. Door een creative en gestructureerde aanpak komt REACT new media telkens weer met verrassende en vernieuwende manieren om de boodschap van onze klanten er crossmedia uit te laten springen. Onze producten worden voornamelijk zichtbaar via de volgende media: websites, ledwall's, projectie, narrowcasting-systemen (LCD & plasmaschermen), Informatiezuilen, etc.. Tevens worden ook mediadragers als: CD-ROM/DVD, memory-stick, internet en e-mail als middel gebruikt voor het verspreiden van de multimediale producten van onze klanten.

Taxiplein.nl
Taxiplein.nl brengt mensen en vervoer bij elkaar. Vertrouwde taxibedrijven bieden lege ritten aan. Want na aflevering van een passagier, bijvoorbeeld op een vliegveld, rijdt de chauffeur vaak alleen terug. Wellicht profiteert u van die terugrit en brengt de taxi u tegen een heel aantrekkelijk tarief naar uw bestemming. Taxiplein.nl voorkomt dat er veel lege taxi's rond rijden. Door vraag en aanbod van vervoer te koppelen, maken we op een efficiënte wijze gebruik van het nationale wegennet. Het is toch al druk genoeg in Nederland.

bron: React